19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Noul preț al energiei în UK. Cum îți va afecta facturile la gaz și electricitate în următorul an

Publicat peRegulatorul energetic Ofgem a anunțat că plafonul de preț al energiei va scădea în octombrie 2023 la £1,923 pe an pentru gospodăriile medii din UK. În practică, acest lucru înseamnă că o gospodărie tipică va observa o scădere a facturilor cu aproximativ £151 pe an – cel puțin până când Ofgem își va actualiza următorul plafon de preț în ianuarie 2024.

Ce este plafonul de preț Ofgem

Plafonul de preț este o limită, stabilită de Ofgem, regulatorul care plafonează suma maximă pe care o firmă de energie o poate percepe pentru unitățile de gaz și electricitate consumate.

Plafonul de preț a fost introdus în ianuarie 2019 pentru a preveni supraîncărcarea consumatorilor cu facturi exorbitante de către companiile energetice.

Cum afectează plafonul de preț facturile tale de energie – tarifele invariabile

Chestiunea depinde de tipul de tarif pe care îl aveți, de contorul dvs. și de câtă energie utilizați. Până la 1 octombrie 2023, o gospodărie medie din UK care e setată pe un tarif variabil și care plătește prin debit direct va achita £2,074 pe an, sau £172 pe lună.

După 1 octombrie 2023, această factură tipică va scădea la £1,923 / an sau £160.25 pe lună. Ofgem a declarat că acest lucru se datorează scăderii prețului energiei en-gros, pe care firme precum British Gas o cumpără și apoi o vând consumatorilor.

Suma exactă pe care o veți plăti va varia în funcție de consumul dvs. de energie. Acest lucru se datorează faptului că plafonul de preț limitează doar suma maximă cu care puteți fi taxat pentru unitățile de gaz sau electricitate pe care le consumați. Cu cât utilizați mai multe unități, cu atât plătiți mai mult.

Cum afectează plafonul de preț taxele fixe

Plafonul de preț Ofgem reglementează și taxele fixe. Nivelul taxei fixe variază în funcție de factori precum zona în care locuiți în UK. Pentru electricitate, taxa fixă medie este de 53p pe zi și ea nu se va schimba în 1 octombrie. Pentru gaz, taxa fixă tipică va crește cu 1p la 30p.

Viitoarele plafoane de preț ale energiei în UK

Ofgem nu face de obicei previziuni despre cum se va schimba plafonul de preț – deși directorul executiv Jonathan Brearley a avertizat astăzi că energia va fi probabil scumpă pe parcursul acestei ierni. Brearley a declarat: “Faptul că plafonul de preț continuă să scadă este o veste bună. Totuși, nu pot oferi nicio certitudine că faturile la electricitate și gaz vor descrește în această iarnă.”

Analiștii de la Cornwall Insight – care au prezis toate modificările de preț anterioare – cred că facturile medii de energie vor crește la £2,082 / an în ianuarie 2024 și vor scădea la £2,014 / an în aprilie 2024, apoi vor scădea la £1,965 / an în octombrie 2024.

Teofil Ștefănescu © 29.08.2023
Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri