27.3 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Nu plătiți amenda de parcare? Puteți rămâne fără mașină!

Publicat peAmenzile emise de Council, o pacoste

Amenzile de parcare neplătite sunt foarte periculoase! La fel de periculos este să ignorați scrisorile și avertismentele pe care le primiți de la compania de preluare a datoriilor care se ocupă de cazul în sine. De exemplu, o simplă amendă de câteva zeci de lire, neplătită la timp, poate ajunge în câteva luni de zile la o situație de coșmar: zeci de telefoane agasante, vizite, la ușă, ale executorilor judecătorești și chiar cu amenințări că oricând vă puteți aștepta să vă fie ridicate lucrurile de valoare.

„M-am trezit la ora 6 dimineața cu un executor judecătoresc la ușă, foarte agresiv, care mă amenința că dacă nu plătesc suma pe care le-o datoram (în jur de 500 de lire), îmi vor lua mașina din parcare”, ne povestește Matei, un român de 45 de ani din Baia-Mare, care a trecut de curând printr-o astfel de experiență. Una traumatizantă, spune acesta.

 Council versus Private Land

În noiembrie anul trecut, Matei lucra pentru o companie de construcții. Și-a folosit în acea vreme van-ul propriu pentru transportul materialelor de care avea nevoie. Românul de 45 de ani spune că își amintește ziua în care a primit amenda…ca și cum s-ar fi întâmplat ieri. Managerii săi i-au spus că poate parca, fără probleme, în locul cu pricina, pentru a descărca din mașină câteva geamuri. Nimic neobișnuit. Doar că după câteva săptămâni, s-a trezit cu o amendă de parcare…

„Amenzile de stat, cele emise de Council, nu ai cum să scapi de ele, acestea chiar sunt periculoase. Cele care sunt pe private land, cum este de exemplu Mc Donald sau Asda sau Tesco, unde nu ai voie să lași mașina parcată mai mult de două ore, dar totuși o lași, le poți trece cu vederea. În astfel de locuri, nu vine cineva și îți lasă amenda în geam, ca pe stradă. Totul se înregistrează, este pe camere, iar amenda o primești prin poștă. Se vede când ai intrat și când ai ieșit și așa îți trimite o amendă de minimum 70 de lire, mai mare decât cele de stat, la Council. Acelea sunt 65 de lire. De ceva timp s-a dat o lege prin care nu te mai poate executa silit nimeni dacă nu plătești astfel de amenzi, emise de Private Land. Eu am avut trei sau patru amenzi de parcare pentru același loc, într-un peco unde mi-am lăsat mașina. Nu le-am plătit și nu s-a întâmplat nimic. Nici nu am primit scrisori de avertizare că îmi vor lua bunurile din casă. Însă cele de la Council trebuie plătite, dacă nu, te poți trezi oricând cu executori judecătorești pe cap, care te amenință că îți iau din casă lucrurile de valoare”, ne spune românul de 45 de ani din Baia Mare.

Și totuși, Matei a ignorat toate scrisorile și avertismentele pe care le-a primit vreme de nouă luni de zile.

„Amenda mea a fost emisă de Council, nu am plătit-o inițial pentru că le-am spus celor de la compania pentru care lucram ce s-a întâmplat, iar ei m-au asigurat…Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri