12.7 C
București
duminică, 26 martie 2023

O minune botanică a lumii a fost descoperită în Kew

Publicat peUn nufăr uriaș ținut în Grădinile Botanice din Kew timp de 177 de ani a fost dezvăluit ca o specie nouă pentru știință și „una dintre minunile botanice ale lumii”.

Celebrul nufăr uriaș, genul Victoria, a fost numit după Regina Victoria în 1852 și se credea că include două specii diferite. Dar oamenii de știință au confirmat că planta masivă din Kew este al treilea tip.

Este prima descoperire a unui nou nufăr gigant în peste un secol și acum deține recordul pentru cel mai mare din lume.

Planta a fost numită V Boliviana în onoarea partenerilor de cercetare bolivieni și a uneia dintre casele sud-americane ale nufărului, alături de celelalte două specii: V Cruziana și V Amazonica.

Omul de știință Natalia Przelomska de la Kew Gardens a spus că „în fața unui ritm rapid de pierdere a biodiversității” descrierea unor noi specii „este o sarcină de importanță fundamentală”.

„Sperăm că cadrul nostru multidisciplinar ar putea inspira alți cercetători care caută abordări pentru a identifica rapid și robust specii noi”, a adăugat ea.

Dr Alex Monro, lider de cercetare în echipa Americii de la RBG Kew și autor principal al unei noi lucrări despre descoperire, a declarat: „A avea aceste date noi pentru Victoria și identificarea unei noi specii din gen este o realizare incredibilă în botanică – identificarea corectă și documentarea diversității plantelor este crucială pentru protejarea acesteia și pentru a beneficia de ea în mod durabil.

„Această lucrare a fost una deosebit de specială deoarece reunește expertiza din atât de multe domenii diferite – horticultură, știință și artă botanică și a implicat lucrul în strânsă colaborare cu partenerii noștri bolivieni.

„Victoria are un loc special în istoria orașului Kew, fiind unul dintre motivele pentru care Kew a fost salvat de la închidere în anii 1830. Faptul că a jucat un rol în îmbunătățirea cunoștințelor despre aceste plante magnifice și emblematice a adăugat rezonanță pentru partenerii Kew.”

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri