10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Pentru rafinați. Începe Săptămîna Modei la Londra

Publicat pe


Astăzi se deschide London Fashion Week, un festival al modei dedicat colecţiilor de toamnă/iarnă 2022. Evenimentul, care se desfășoară atât în format fizic, cât și în mediul virtual va dura cinci zile.

Ca de obicei, evenimentul va include prezentări de modă clasice dar și mai multe evenimente speciale (care combină arta, moda și noile tehnologii). Conform organizatorilor, vor fi prezentate colecții de ultimă oră, gândite pentru femei, bărbați dar și persoanelor gender neutre.

Toate evenimentele vor putea fi vizionate sau revăzute pe platforma digitală https://londonfashionweek.co.uk/, în timp ce pentru a putea participa live la unele prezentări e nevoie de o acreditare.

În program sunt incluse 37 de defilări cu public, inclusiv de la branduri consacrate dar și de la mulți așa-numiți designeri emergenți. Prezența celor din urmă e legată și de faptul că unele nume cunoscute, precum Burberry sau Victoria Beckham au decis să nu participe la acest eveniment.

Săptămâna Modei la Londra este deschisă de către SOHUMAN, un brand de modă sustenabilă fondat de spaniolul Javier Aparici, care a renunţat la o carieră în finanţe pentru una în lumea modei. El a promis că prezentarea sa va fi una care stă sub semnul „transparenţei radicale”.

Printre cei 130 de creatori prezenți în program se află și designerul român Carmen Emanuela Popa, care își va prezenta colecția intitulată Fa Ra ON S/S 23. În imaginea ce însoțește acest articol este prezentată una dintre colecțiile sale mai vechi.

Alţi designeri preferă să rămână la un format digital, cum ar fi regina punk-ului Vivienne Westwood, care îşi va prezenta ultimele creaţii într-un videoclip.

Tot în spiritul apropierii de iubitorii de modă din întreaga lume, designerul sârb Roksanda Ilincic îşi va prezenta colecţia de toamnă/iarnă 2022 sub forma unui NFT, creat de Institutul de Modă Digitală.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri