2 C
București
vineri, 3 februarie 2023

Personalul Royal Mail va face grevă înainte de Crăciun!

Publicat peLucrătorii Royal Mail vor face grevă în șase zile din decembrie, inclusiv în Ajunul Crăciunului, de obicei una dintre cele mai aglomerate zile ale anului pentru companie.

Acțiunea este planificată pe lângă cele patru zile deja anunțate pentru sfârșitul lunii noiembrie, în preajma weekendului de cumpărături de Vinerea Neagră.

Sindicatul Lucrătorilor în Comunicații (CWU) a declarat că „mijloacele de trai ale lucrătorilor poștali” sunt în joc.

Royal Mail a spus că modificările aduse afacerii „nu sunt opționale”.

Disputa de lungă durată se învârte în jurul salariului, locurilor de muncă și condițiilor la firma privată.

Noile greve au fost convocate pentru 9, 11, 14, 15, 23 și 24 decembrie, cea mai aglomerată perioadă a anului pentru livrări.

CWU, care reprezintă peste 115.000 de lucrători poștali la Royal Mail, a declarat că încă dorește un acord negociat cu Royal Mail Group și că va „continua să discute cu compania în acest scop”.

„Dar cei care se ocupă de Royal Mail trebuie să se trezească și să-și dea seama că nu le vom permite să distrugă mijloacele de trai ale lucrătorilor poștali”, spun ei.

Luna trecută, Royal Mail a propus o ofertă, care ar include modificări ale modelelor de ture ale lucrătorilor, inclusiv orele de începere și munca de duminică, în schimbul unei creșteri de salariu de 9%, repartizate pe doi ani.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri