23.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Planul noului prim-ministru Liz Truss: 12 zone din UK cu taxe reduse

Publicat peNoul premier Liz Truss are în vedere un plan de înființare a unor „zone de investiții” unde impozitele personale și taxele impuse companiilor să fie mai mici, în cadrul strategiei de stimulare a creșterii economice prin noi metode.

Conform planului ei, aceste zone ar beneficia de o povară fiscală redusă, de relaxarea restricțiilor privind urbanismul și construcțiile și de reglementări ale afacerilor care să fie adaptate în funcție de specificul local. De asemenea, guvernul ar discuta dacă regulile privind protecția mediului ar putea fi relaxate în aceste zone, pentru a deschide calea cât mai multor investiții noi.

„Zonele de investiții” au fost un element de bază al campaniei lui Liz Truss pentru preluarea conducerii Partidului Conservator și implicit a guvernului.

The Sun On Sunday a relatat că noul prim-ministru analizează acum dacă ar putea fi reduse impozitele personale pentru cei care lucrează în zonele respective, despre care informațiile de până acum spun că ar putea fi până la 12, situate în diverse părți ale țării.

Ministrul de finanțe Kwasi Kwarteng ar putea anunța care sunt aceste zone în proiectul său de mini-buget pe care urmează să-l prezinte vineri, potrivit The Sunday Times. Se pare că guvernul are în vedere West Midlands, Thames Estuary, Tees Valley, West Yorkshire și Norfolk ca potențiale amplasamente ale zonelor de investiții.

Liz Truss și-a făcut deja cunoscută intenția de a stimula economia prin ridicarea plafonului impus pentru bonusurile bancherilor din City, plafon impus și de UE, iar în campanie și ulterior s-a axat pe ideea că metoda cea mai bună de încurajare a investițiilor este tăierea taxelor. Marți, ea a declarat pentru presă că „este dispusă să fie un premier nepopular”, admițând că reducerile de taxe și impozite vor favoriza în mod disproporționat categoriile de cetățeni cu venituri mai mari.

Este de așteptat ca mini-bugetul prezentat de Kwasi Kwarteng confirme planurile lui Truss de a renunța la majorarea contribuției la National Insurance și de a anula creșterea planificată a impozitului pe profit.

În privința politicii energetice, Truss are în vedere ridicarea interdicției privind fracturarea hidraulică și acordarea de noi licențe pentru extragerea de petrol și gaze din Marea Nordului.

Agenția PA Media a transmis că ministrul pentru afaceri, Jacob Rees-Mogg, va prezenta în această săptămână și detalii suplimentare privind intențiile guvernului de a ajuta firmele să treacă peste criza energetică. Potrivit iNews, va fi anunțată o plafonare a prețurilor la energie pentru companii, care ar urma să intre în vigoare la 1 octombrie.

La rândul său, ministrul sănătății, Therese Coffey, este așteptată să-și prezinte viziunea despre sprijinul pentru NHS în lunile de iarnă. În fine, un plan pentru învățământ are în vedere înființarea unor școli secundare de stat de tip „grammar schools”, unde se intră pe bază de examen de admitere dat de elevi la vârsta de 11 ani.

Activitatea normală de la Westminster a fost suspendată de la decesul reginei Elisabeta a II-a, dezbaterile din ambele camere parlamentare fiind oprite în perioada oficială de doliu. Se așteaptă ca parlamentarii să se întoarcă în Camera Comunelor miercuri, ceea ce va marca reluarea vieții politice din UK.

Ioana Paraschiv © 21.09.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri