31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Președintele Zelensky vorbește despre ororile crimelor de război ale rușilor

Publicat pe


Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a dezvăluit mărturii îngrozitoare despre crimele de război ale rușilor Consiliului de Securitate al ONA, în timp ce a solicitat organizației să acționeze pentru a opri conflictul.

O ședință ținută Marți, convocată de Marea Britanie, a luat în considerare raportările conform cărora trupele lui Vladimir Putin au ucis sute de civili în timp ce se retrăgeau din Bucha, o suburbie a Kievului.

Adresându-se consiliului, Dl Zelensky a spus: ‘Nu este o singură crimă pe care ei (Rusia) să nu o comită aici, armata militara a luat cu asalt și intenționat a împușcat și ucis pe oricine servea țara noastră.’

‘Au împușcat și ucis femei în afara caselor lor, atunci când doar încercau să caute pe cineva în viață. Au ucis familii întregi, adulți și copii și au încercat să ardă cadavrele.’

‘Ma adresez dumneavoastră în memoria celor decedați în fiecare zi și în memoria civililor care au fost împușcați în ceafă și omorâți, după ce au fost torturați.’

Imaginile sfâșietoare publicate în decursul weekendului au arătat corpuri legate împușcate de la distanță mică în timp ce un cimitir comun a fost umplut cu cadavre și a fost descoperit de către forțele ucrainiene care au au recucerit orașul Sâmbătă.

Dl. Zelensky a comparat acțiunile armatei ruse cu ‘ alte acte de terorism ‘ precum Daesh, acuzând armata rusă de crime de război îngrozitoare, precum uciderea civililor prin zdrobirea acestora în mașinile proprii urcându-se peste cu tancurile ‘ pentru propria plăcere ‘, și pentru violarea și uciderea femeilor în fața propriilor copii.

Unora le-au fost smulse limbile pentru ‘ agresorul nu a auzit ceea ce voia să audă de la ei’, a spus acesta.

Liderul ucrainean a mai spus: ‘ Asta nu este diferit față de alte atacuri teroriste precum Daesh … și aici este făcut de un membru al Consiliului de Securitate al ONU’.

Președintele le-a spus liderilor lumii că ororile din Bucha se repetă în alte locuri din Ucraina, avertizând că ‘ cele mai teribile crime de război din toate timpurile, pe care le-am văzut de la al doilea război mondial încoace, au fost comise ’.

‘Masacrul din orașul nostru Bucha este din nefericire unul dintre multele exemple a ceea ce cotropitorii au făcut pe tărâmurile noastre în ultimele 41 de zile, si sunt multe alte orașe la fel, locuri la fel unde lumea încă nu a aflat tot adevărul ’, a mai spus acesta.

Zelensky a cerut Consiliului de Securitate ONU, în care Rusia are drept de veto ca membru permanent, să se reformeze pentru a opri agresiunea rusă.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri