Dacă încasezi Universal Credit, trebuie să raportezi cât mai repede orice modificări intervenite în datele bancare sau noutăți intervenite în evoluția unei afecțiuni medicale, ca și orice alte schimbări în informațiile personale relevante, pentru că în caz contrar riști să plătești amendă.
Ministerul Muncii (DWP) a emis un avertisment către solicitanții de Universal Credit, avertizându-i să-și actualizeze o listă de 13 date personale, ca să nu riște să primească amenzi. Oamenii sunt avertizați că este esențial să își verifice cu atenție solicitările și să raporteze orice modificare apărută în condițiile de viață, pentru a evita să se confrunte ulterior cu sancțiuni, fie amenzi consistente, fie chiar răspunderea în fața justiției.
Vârsta unei persoane, condițiile de trai sau faptul că are sau nu copii sunt luate în considerare atunci când DWP decide ce sume ar trebui să primească un solicitant de Universal Credit. MyLondon amintește că se plătește o alocație standard cuprinsă între £265,31 și £525,75 pe lună, dar orice sumă plătită suplimentar față de alocația standard depinde de o serie de factori pe care DWP trebuie să îi cunoască în evoluția lor la zi.
Ministerul Muncii atrage atenția că solicitanții de Universal Credit „ar putea fi trimiși în judecată sau nevoiți să plătească amendă dacă furnizează informații greșite sau dacă nu raportează o modificare a condițiilor de viață”.
DWP enumeră astfel 13 schimbări de circumstanțe personale pe care solicitanții de Universal Credit trebuie să le raporteze atunci când aplică pentru acest beneficiu sau revendică o plată:
- Dacă ți-ai găsit sau ai părăsit un loc de muncă
- Dacă ți s-a născut un copil
- Dacă te-ai mutat împreună cu partenerul sau partenera
- Dacă ai început să îngrijești un copil sau de o persoană cu handicap
- Dacă ți-ai schimbat numărul de telefon mobil sau adresa de e-mail
- Dacă ai o nouă adresă de domiciliu
- Dacă au intervenit modiificări în datele bancare
- Dacă a crescut sau a scăzut chiria
- Dacă au apărut schimbări în starea de sănătate
- Dacă ai devenit prea bolnav pentru a munci sau pentru a merge la întâlnirile cu instructorul de muncă (work coach)
- Dacă au apărut modificări ale câștigurilor (pentru lucrătorii pe cont propriu)
- Dacă apar modificări ale nivelului economiilor, ale investițiilor și ale sumelor de bani deținute
- Dacă apar modificări în statutul de imigrare (pentru cine nu e cetățean britanic).
Cine nu raportează una dintre aceste modificări sau face vreo greșeală în solicitarea de Universal Credit ar putea primi în consecință o sumă mai mare decât i s-ar cuveni, ceea ce înseamnă că ar putea fi silit ulterior să restituie o parte din sumă.
Poți raporta astfel de modificări în condițiile de viață conectându-te la contul personal de Universal Credit sau apelând gratuit Universal Credit Service Centre la numărul de telefon 0800 328 5644, de luni până vineri, între orele 8 și 18 (sau în Irlanda de Nord aici).
Iată intervalele orare între care linia telefonică pentru Universal Credit e deschisă în perioada sărbătorilor:
- 23 decembrie: orele 8-17
- 26, 27 decembrie: închisă
- 28 decembrie: deschisă după orar normal în Scoția; închis în Anglia și Țara Galilor, cu excepția cazurilor când se raportează neîncasarea unei plăți la timp
- 29 decembrie: orele 8-18
- 30 decembrie: orele 8-17
- 2 ianuarie 2023: închisă
- 3 ianuarie 2023: deschisă după orar normal în Anglia și Țara Galilor; închisă în Scoția, cu excepția cazurilor când se raportează neîncasarea unei plăți la timp.
Constantin Bunea © 23.12.2022
Dacă donezi £1 pe lună, vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, știri relevante și articole neîntrerupte de reclame.
Trăim în Evul Media, expuși la o inflație de informații fără precedent. În babilonia generală, în care fiecare canal de știri încearcă să atragă cât mai multe vizualizări, uneori exagerând și pulverizând panică, noi ne străduim să fim o sursă de informații imparțiale, prezentate cu discernământ.
Nu publicăm niciodată articole de scandal, cancan, nudități ori știri “bombă” despre criminali români, furturi de la bancomate etc. Credem că, per amsamblu, românii din UK sunt paroliști, harnici, profesionali, își plătesc taxele la timp și sunt oameni de ispravă… Refuzăm să credem că minoritatea criminalilor români care ne fac reclamă proastă printre străini ne reprezintă ca și comunitate. Preferăm să nu ne întoxicăm cititorii cu povești despre crimele lor.
Prin revista “Diaspora” ne străduim să îi ajutăm pe românii din UK să se integreze în societatea britanică.
În plus, dacă primim suficiente donații de la cititori ca tine, vrem să angajăm avocați care să ne apere drepturile atunci când suntem nedreptățiți (individual sau în grup) ca imigranți români în UK.
Pentru sugestii, întrebări sau comentarii, ne poți contacta prin email: [email protected].