17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Proteste în Londra în fața unei vile care aparține unui oligarh rus

Publicat pe


Un protest de pe balconul unui conac despre care se crede că îi aparține aliatului lui Vladimir Putin, Oleg Deripaska, continuă în Londra, în ciuda sosirii poliției antirevolte.

Protestatarii au spus că revendică Piața Belgrave 5, în centrul Londrei, pentru refugiații ucraineni.

Miliardarul magnat al energiei, Oleg Deripaska, este unul dintre oligarhii sancționați de guvernul Regatului Unit în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Poliția a intrat mai devreme în proprietate, dar nu a găsit pe nimeni înăuntru.

Poliția Metropolitană a declarat că „continuăm să dialogăm cu protestatarii de pe balcon, deoarece echilibrăm nevoia de aplicare cu siguranța tuturor celor implicați”.

Gruparea poartă numele de London Makhnovists, după anarhistul ucrainean Nestor Makhno, care s-a revoltat împotriva Armatei Albe Ruse în 1918-21.

De pe balcon, unul dintre protestatari le-a spus jurnaliştilor că face munca guvernului pentru ei, revendicând clădirea pentru refugiaţii care fug din casele lor.

El a transmis: „(Secretarului de Stat) Priti Patel, nu-ți face griji, noi ți-am făcut treaba – noi am făcut locuința, doar trimite-i aici, noi am făcut locuința. Refugiații sunt bineveniți!

„Noi cerem că această proprietate să aparțină refugiaților ucraineni. Casele lor au fost distruse și această persoană (Deripaska) a susținut războiul. Știa că vine războiul, dar nu a spus nimic. Tăcerea lui este violența”.

Poliția Metropolitană a fost chemată la fața locului la ora 01:00 GMT, când un purtător de cuvânt a declarat că un număr de persoane „au obținut intrarea” în proprietatea „mare și complexă”.

Opt dube de poliție au oprit în fața conacului în jurul prânzului, iar ofițerii de revolte au început să încerce să intre.

O scară agățată de balcon a fost împinsă de protestatari, iar polițiștii au început să forțeze ușa din față.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că au percheziționat conacul și că sunt „mulțumiți” că înăuntru nu se afla niciun protestatar, deși patru bărbați stau încă pe marginea balconului, iar ofițerii „au în vedere următorii pași corespunzători”.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri