29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Reguli noi la intrare în România

Publicat peÎncepând cu 9 martie, starea de alertă de pe teritoriul României s-a încheiat. Astfel, la intrarea în România nu se va mai cere prezentarea certificatului european Covid. De asemenea, nu va mai trebui completat formularul de localizare a pasagerilor.

România a renunțat de tot la prezentarea certificatul verde în spațiile publice: localuri, magazine, teatre, etc. Astfel, programul magazinelor și restaurantelor nu va mai fi restricționat.

O altă măsură care a intrat în vigoare se referă la anularea obligativității purtării măștii pe teritoriul României și libertatea de a organiza nunți, botezuri, înmormântări și tot felul de evenimente la fel ca înainte de pandemie.

Ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătății recomandă totuși să păstrăm vechile măsuri, cu toate că nu mai sunt obligatorii. Să purtăm măști în spațiile deschise aglomerate, în transportul în comun  și oriunde considerăm că este nevoie pentru a evita răspândirea cazurilor de Covid.

De asemenea nu vor mai fi obligatorii telemunca și decalarea orarului de muncă, dar pot fi continuate cu acordul angajatorului în situații speciale.

Actele expirate nu mai sunt considerate valabile, cum erau în starea de alertă și vor trebui prelungite în 90 de zile.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri