13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Restricții noi pe măsură ce s-a declarat secetă în UK!

Publicat peMilioane de oameni se confruntă cu restricții noi, deoarece nivelurile scăzute ale apei și condițiile de secetă continuă în Marea Britanie.

Mai multe zone din Anglia, inclusiv în sud și est, sunt acum oficial în secetă, a spus guvernul.

Se așteaptă că va declanșa controale mai stricte asupra utilizării apei.

O avertizare chihlimbar de patru zile pentru căldură extremă de la Met Office este în vigoare în multe părți din Anglia și Țara Galilor.

Părți din sud-vestul, sudul și centrul Angliei, precum și estul Angliei, vor trece acum în stare de secetă.

Condițiile uscate în curs, combinate cu valul de căldură record din iulie, au epuizat râurile, rezervoarele și acviferele – ceea ce a dus la aplicarea restricțiilor de către un număr de firme de apă.

Membrii publicului și întreprinderile din zonele afectate de secetă sunt îndemnați să folosească apa cu prudență după cel mai secetos început de an din 1976.

Experții avertizează că seceta ar putea dura încă câteva luni, analizele Centrului pentru Ecologie și Hidrologie din Regatul Unit (UKCEH) arătând că debitele râurilor scăzute sau chiar excepțional de scăzute și nivelurile apelor subterane vor continua probabil până în octombrie în sudul Angliei și Țării Galilor.

Yorkshire Water, care are peste cinci milioane de clienți, spune că anumite părți ale regiunii au înregistrat cele mai scăzute precipitații de când au început înregistrările în urmă cu mai bine de 130 de ani.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri