26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Se vrea scurtarea meciurilor de fotbal cu jumătate de oră

Publicat pe


Teste pentru scurtarea meciurilor de fotbal la 60 minute ar putea fi făcute cel mai devreme luna aceasta, conform celor de INews.

Federația Portugheză de Fotbal (FPF) vrea să testeze formatul mai scurt la Revelation Cup de la Under 23, reducând meciurile la două reprize de 30 de minute, dar cu pornirea cronometrului doar atunci când mingea este în joc.

Pentru ca meciurile să fie considerate teste oficiale vor trebui să primească aprobare de la International Football Association Board (IFAB), care determină și controlează legile jocului.

O sursă de la IFAB a declarat pentru INews că la acest moment propunerea nu a fost discutată formal și nu a câștigat aprobarea oficială.

Dacă, totuși, primește lumina verde , FPF va comisiona o universitate pentru a analiza datele și a realiza un raport detaliat cu descoperirile, luând în considerare punctele de vedere ale antrenorilor, jucătorilor și fanilor care iau parte la meciuri.

Se speră că scurtarea meciurilor, dar oprirea cronometrului pentru pauzele pentru faulturi, mingi aruncate in teren și lovituri libere va opri pierderea timpului, va forța echipele să joace mai mult fotbal și să îmbunătățească per total experiența unui meci.

Observatorul Fotbalistic CIES, un corp de cercetate independent, a dezvăluit în Februarie că în medie mingea a fost în joc pe durata a 36 de meciuri din ligile din toată Europa pentru mai puțin de 60 de minute, în meciuri analizate din sezonul 2018-19.

Meciurile din Eredivisie olandeză au avut cel mai mult timp mingea în joc, cu o medie de 63 de minute și 21 de secunde. La baza listei este a doua divizie germană -2. Bundesliga – cu 58 de minute și 46 de secunde.

În medie, mingea este în joc pentru 60 de minute și 59 de secunde n meciurile din Premier League-  plasând fotbalul englezesc pe locul nouă al clasamentului – în timp ce Championship este a patra de la coadă, cu 56 de minute si 32 de secunde. Cu un loc mai decât a doua ligă engleză este Premiership din Scoția, cu 55 de minute și 38 de secunde.

În unele meciuri individuale cifrele pot fi mult mai scăzute. În Octombrie, pe durata înfrângerii suferite de West Ham in fața celor de la Brentford mingea a fost în joc pentru doar 41 de minute și 33 de secunde. Mingea a fost în joc pentru 41 de minute și 33 secunde în victoria celor se la Aston Villa împotriva Newcastle in August.

Cifrele arata că echipele considerate a juca cel mai atractiv fotbal tind să țină mingea în teren mai mult timp. Cam pe la  jumătatea sezonului 2021-2022 al Premier League, Manchester City era singura echipă de top englezească care avea o medie de peste o oră cu mingea în joc, înregistrând un timp de 60 de minute și 33 de secunde. Liverpool se afla pe locul doi cu 56 de minute si 37 de secunde, urmată de Chelsea, cu 56 de minute și 54 de secunde.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri