-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Şeful BBK anunţă întreruperi de curent în Germania în ianuarie și februarie

Publicat pe


Potrivit estimărilor Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), situația tensionată din aprovizionarea cu energie va duce la întreruperi de curent în Germania în următoarele luni care vor depăși nivelul anterior. Şeful BBK, Ralph Tiesler, a anunţat şi când ar avea loc aceste pene de curent. „Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent în timpul iernii”, a spus Tiesler.  „Prin asta mă refer la o întrerupere regională și temporară a alimentării cu energie”. 

>>> Cele șase ETAPE ale dezastrului electric. Pompierii germani prezintă scenariul primelor trei zile de blackout la nivel naţional

Cu toate acestea, cauza nu este doar penuria de energie, ci și oprirea țintită, temporară, a rețelelor de către operatori pentru a proteja rețelele și a nu pune în pericol aprovizionarea generală. „Riscul acestui lucru crește din ianuarie și februarie, așa că presupunem că de atunci încolo vor exista întreruperi ale alimentării cu energie electrică pentru o anumită perioadă de timp”, a spus Tiesler.

Ce se poate întâmpla în cel mi rău caz?

Momentan, operatorii de sisteme de transport din Germania sunt de părere că nu va avea loc o pană de curent. Presa germană arată că cel mai rău scenariu este cel în care ar exista penurii de sarcină. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci nu ar exista destulă energie electrică pentru a acoperi consumul preconizat. ”În cel mai rău caz, pot exista așa-numitele deconectări controlate ale sarcinii. Operatorii rețelelor de transport deconectează consumatorii de la rețea pentru o perioadă scurtă de timp”, spune operatorul Amprion.

>>> Germanii se pregătesc de ce e mai rău! Fac cursuri pentru a se descurca în situații de pană de curent

Întreruperi de curent în Germania. Criticile şefului BBK

Șeful BBK, Ralph Tiesler, a mai declarat că gențiile guvernamentale nu sunt întotdeauna suficient de pregătite pentru situații de criză, cum ar fi întreruperile de energie electrică. Potrivit lui, unele municipalități și autorități sunt exemplare și au planuri precise, în timp ce altele nu. „Alții sunt într-o situație mult mai rea, nu sunt suficient de pregătiți. Variază foarte mult”, a explicat șeful autorității.

>>> Pregătirea pentru blackout în Germania: toată lumea ar trebui să dețină aceste echipamente

Sursa: Focus, ZiarulRomanesc.de

Sursa: ziarulromanesc.de

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri