9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Un copil din fiecare sală de clasă din Londra este homeless!

Publicat pe


Unul din 23 de copii din Londra nu are locuință, sugerează o nouă analiză, iar consiliile londoneze îi cer cancelarului să ia măsuri.

Analiza London Councils sugerează că în prezent există 166.000 de londonezi fără adăpost care trăiesc în locuințe temporare, dintre care aproximativ 81.000 sunt copii.

Potrivit analizei, numărul londonezilor fără adăpost a crescut cu 18% în noiembrie 2022, comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

Grupul multipartit care reprezintă cartierele Londrei l-a chemat pe cancelarul Jeremy Hunt să anunțe măsuri specifice în buget pentru a aborda criza locuințelor din Londra.

Printre măsurile pe care cancelarul este îndemnat să le dezvăluie se numără creșterea ratei alocației locale pentru locuințe, utilizate pentru a calcula drepturile la prestații pentru locuințe și pentru a ajuta la plata chiriilor din sectorul privat.

Guvernul a înghețat rata în aprilie 2020, în ciuda creșterii chiriilor de atunci.

Cercetări nepublicate anterior, efectuate de Savills și Rightmove în numele London Councils, au descoperit că doar 4,2% din proprietățile din Londra erau accesibile celor care se bazau pe LHA în 2022, o scădere dramatică de la 18,7% din proprietățile care erau accesibile prin LHA în 2020- 21.

Cllr Darren Rodwell, de la London Councils, a declarat: „Criza persoanelor fără adăpost din Londra se înrăutățește și mai mult. Combinația toxică a presiunilor legate de costul vieții și lipsa cronică de locuințe la prețuri accesibile înseamnă că tot mai mulți londonezi – în special familiile cu copii – ajung să rămână fără adăpost.

„Situația este nesustenabilă. Lipsa locuințelor are un impact devastator asupra celor care se confruntă cu aceasta și, de asemenea, duce la costuri masive pentru consilii și pentru sectorul public mai larg.

„Avem nevoie de măsuri urgente din partea guvernului. Cancelarul trebuie să folosească bugetul pentru a spori sprijinul pentru gospodăriile care se confruntă cu probleme și pentru a ne ajuta să furnizăm casele la prețuri accesibile pe care comunitățile din Londra sunt disperate să le vadă.”

Grupul solicită, de asemenea, cancelarului să majoreze plățile discreționare pentru locuințe, utilizate de consilii pentru a-i ajuta pe rezidenții aflați în criză financiară să-și achite costurile cu locuința și să ofere consiliilor „flexibilitate completă” cu chitanțele de vânzare cu dreptul de cumpărare.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri