-1.4 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Vremea în Londra: haos în trafic în timp ce capitala e acoperită de zăpadă și ceață

Publicat pe


Londonezii s-au luptat luni prin zăpadă și gheață, când școlile, căile ferate și liniile de metrou au fost închise, sute de zboruri au fost eliminate și au fost emise avertismente pentru o săptămână de haos pe rețeaua de transport.

Capitala s-a trezit cu un covor dens de zăpadă și îngheț, cu o avertizare de cod galben de vreme severă în sud-est pentru zăpadă, gheață și ceață până marți la ora 11.00. Agenția de asigurări auto AA a transmis că scenele din „Țara minunilor de iarnă” au creat un „scenariu de coșmar” pe drumuri.

Șoferii de pe tronsoanele M25 au fost blocați ore întregi cu traficul oprit, în timp ce mulți părinți au fost nevoiți să-și ia timp liber de la serviciu pentru a avea grijă de copiii ale căror școli erau închise. Haosul a venit înaintea zilelor de grevă care va distruge majoritatea serviciilor de pe căile ferate din Marea Britanie, începând de marți.

Duminică noaptea a fost cea mai friguroasă zi din anu din Marea Britanie, temperaturile scăzând până la -16 C la Braemar, în Highlands.

La Solihull, în West Midlands, trei copii salvați dintr-un lac după ce au căzut prin gheață au murit în spital, în timp ce un al patrulea rămâne în stare critică. Treizeci de creșe, școli primare și secundare au fost închise în Waltham Forest și au fost raportate și închideri de școli în Newham, Greenwich, Haringey și Bromley.

Mii de copii au luat parte la lecții online, deoarece profesorii nu au putut ajunge la muncă sau pentru că condițiile de gheață au făcut școlile nesigure.

Administrația căii ferate de sud-est – în prima zi a săptămânii a unui nou orar controversat – a fost forțată să sfătuiască pasagerii să nu călătorească luni dimineața, deși unele servicii au început în jurul orei 10 dimineața. A existat haos în aproape întregul metrou și în mare parte din Londra.

Stansted și Gatwick, care și-au închis pistele duminică seara, au anulat zeci de zboruri, cu pasagerii blocați forțați să doarmă pe podea la Gatwick. Peste 300 de zboruri care urmau să deservească aeroporturile din Marea Britanie au fost anulate duminică și luni.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri