20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Zece persoane arestate în Luton pentru trafic cu românce

Publicat pe


O operațiune internațională a poliției care avea în vizor criminali suspecți implicați în traficarea femeilor din România în UK pentru a lucra în industria sexului a dus la mai multe arestări.

Ofițerii de la Bedfordshire Police, alături de colegii din poliția europeană și câteva organizații de caritate pentru protecție, Marți, 30 Martie, au activat mandate la șapte adrese din Luton și 11 în România în legătură cu o largă, investigație condusă de serviciile de inteligență  bazată pe o grupare organizată delicventă.

Zece bărbați cu vârste între 20 și 30 de ani au fost arestați în Luton cu suspiciunea de conspirație la trafic cu scopul exploatării sexuale și plata pentru servicii sexuale de la persoane forțate să le presteze. Alți patru au fost prinși în România, cu arme de foc, bani și droguri care au fost confiscate.

Gruparea este suspectată de traficarea femeilor în zonă pentru prestarea de servicii sexuale folosind metoda ‘ lover boy ‘, care caută să atragă victime din medii dezavantajate promițându-le un trai mai bun în UK.

Totuși, în realitatea ajung să fie obligate să presteze servicii sexuale, gruparea confiscând victimelor pașapoartele și utilizând violența pentru a le controla.

Pe durata operațiunii – care a implicat peste 100 de ofițeri de poliție din Bedfordshire și colegi ai acestora de la Europol, Eurojust și Poliția Română – patru femei erau suspectate a fi traficate în UK unde era protejate și susținute de ofițeri special pregătiți și parteneri de la organizațiile de caritate Justice and Care, Azalea și International Justice Missoon.

Inspectorul șef Katie Dounias, de la Poliția din Bedfordshire, a spus: ‘ Această operațiune este ultima etapă a unei investigații de amploare asupra unei grupări criminale suspectată că profită de femei tinere vulnerabile, mutându-le la o distanță semnificativă de domiciliile lor și exploatându-le pentru beneficii financiare.’

‘Cei implicați în grupări de trafic nu țin cont deloc de bunăstarea femeilor pe care le exploatează și este vital ca aceste rețele să fie demontate, iar cei implicați să fie aduși în fața justiției.’

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri