17.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Biden semnează un proiect pentru a stimula producția de semiconductori

Publicat pe


Președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege care prevede acordarea de subvenții în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru a stimula producția de semiconductori în Statele Unite, potrivit AFP.

Proiectul de lege, adoptat de Congres la sfârșitul lunii iulie, prevede, de asemenea, zeci de miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare, arată Hotnews.

CITEȘTE ȘI China estimează un nou record al vânzărilor de autoturisme electrice în acest an

Pentru Joe Biden, adoptarea acestei legi reprezintă o victorie după o luptă îndelungată și o veste bună în apropierea alegerilor de la jumătatea mandatului.

Proiectul de lege „stimulează eforturile noastre de a produce semiconductori aici, în America”, a declarat Biden, lăudându-i pe antreprenori, care sunt „motivul pentru care sunt optimist cu privire la viitorul țării noastre”.

Acest plan de investiții „va reduce costul afacerilor, va crea locuri de muncă bine plătite în domeniul producției în întreaga țară și va consolida poziția de lider a Americii în industria viitorului”, a declarat președintele într-un comunicat după votul din Congres.

Isărescu spune că BNR ar putea crește mai încet dobânzile pe final de an. Ce crede despre liberalizarea din energie, ce a discutat cu bancherii despre ROBOR și când ar putea deveni periculoasă creșterea ratelor CITEȘTE ȘI Isărescu spune că BNR ar putea crește mai încet dobânzile pe final de an. Ce crede despre liberalizarea din energie, ce a discutat cu bancherii despre ROBOR și când ar putea deveni periculoasă creșterea ratelor

Cererea de semiconductori a explodat în timpul pandemiei, provocând penurii la nivel mondial care au fost exacerbate de închiderea fabricilor chinezești în fața revenirii Covid.

Statele Unite, a căror pondere în producția mondială a scăzut brusc în ultimii ani în favoarea Asiei, au avut de suferit de pe urma acestor penurii. Acest lucru a încetinit producția de mașini noi anul trecut, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la automobile.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri