3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Cele mai frumoase piscine publice: Unde poți să te scalzi în apă și istorie

Publicat pe


În țări precum Islanda, Danemarca și Marea Britanie piscinele publice au fost, de-a lungul timpului, adevărate palate ale agrementului. În Marea Britanie, multe piscine publice în aer liber au fost mult timp neglijate, însă, cu toate acestea, ele trec acum printr-o renaștere, pe măsură ce oamenii redescoperă din ce în ce mai mult plăcerile revigorante ale înotului, în special în aer liber. BBC a alcătui lista unora dintre cele mai frumoase piscine pulice din lume.

Care sunt cele mai frumoase piscine și lido-uri publice din lume:

Piscina Icebergs din Bondi Beach – Sydney

O piscină alimentată cu apă de mare, care datează de la începutul secolului al XX-lea și este încă funcțională este Bondi Icebergs Club din Sydney. Aceasta a fost înființată în 1929 de salvamarii care doreau să-și mențină condiția fizică prin înot în timpul lunilor de iarnă. Situat la capătul sudic al plajei Bondi Beach, acesta cuprinde o piscină pentru adulți de 50 de metri lungime și o piscină pentru copii de 25 de metri (ambele neîncălzite) – în prezent este deschis tot timpul anului.

Sursă foto: Unsplash

Barton Springs Pool – Texas

Izvoarele naturale alimentează, de asemenea, Barton Springs Pool, o piscină artificială de trei acri, cu o bază de calcar, construită în canalul unui pârâu din Austin, Texas. Peisajul înconjurător se mândrește cu pante cu iarbă unde înotătorii se pot usca după înot sau pot găsi umbră în numeroșii copaci care înconjoară piscina.


Retail jobs

Sursă foto: Unsplash

Laguna Albastră – Reykjavik, Islanda

Laguna Albastră este un centru spa geotermal situat în Peninsula Reykjanes, în sud-vestul Islandei. Este cea mai populară atracție din Islanda, atrăgând oameni din întreaga lume. Laguna Albastră a început ca un bazin de ape reziduale de la centrala geotermală Svartsengi în 1976, notează Guide to Iceland. Această piscină este considerată a avea calități regenerative deoarece apa este bogată în siliciu și sulf.

Sursă foto: Unsplash

Băile Széchenyi – Budapesta, Ungaria

Băile Széchenyi sunt una dintre cele mai populare atracții ale Budapestei, construite în 1913 peste izvoare termale, notează The Common Wanderer. Izvoarele termale alimentează 18 bazine separate, 3 în aer liber și 15 în interior, și o serie de alte caracteristici de wellness, inclusiv camere de aburi și saune.

Sursă foto: Unsplash

Jubilee Pool din Cornwall – Marea Britanie

Jubilee Pool este cel mai mare și cel mai renumit lido cu apă de mare, în stil art deco din Marea Britanie, situat în Penzance, Cornwall. Inaugurat inițial în 1935, Jubilee Pool este unul dintre puținele lido-uri care au supraviețuit în Marea Britanie și primul care a avut o piscină încălzită geotermic. În prezent, tehnicile romane de încălzire a apei sunt adoptate din nou în vremurile noastre conștiente de protecția mediului, în special la Jubilee Pool din Cornwall, unul dintre cele mai mari piscine cu apă de mare din Marea Britanie.

Sursă foto: Unsplash

Sursa foto: Gerardo Onandia/ Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.
Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.
În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă – online și offline – pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.


Te-ar putea interesa și:

Sursa: www.wall-street.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri