8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Cine aduce valoare adăugată: sectorul IT&C a generat un excedent la comerţul internaţional cu servicii de aproape 3 miliarde de euro în şapte luni. „Soldul“ comerţului cu servicii IT&C generează 44% din excedentul total al comerţului internaţional cu servicii

Publicat peRomânia a exportat servicii IT&C în valoare de circa 5 miliarde de euro şi a importat servicii IT&C în valoare de circa 2 mld. euro în primele şapte luni din 2022, ceea ce a condus la un excedent al comerţului interna­ţional cu servicii IT&C de aproape 3 mld. euro, arată datele Băncii Naţionale.

Astfel, serviciile IT&C au ajuns să genereze un sold record, care reprezintă 44% din totalul excedentului la comerţul internaţional cu servicii din primele şapte luni din 2022. În perioada similară din 2021, serviciile IT&C au generat un sold de 2,1 miliarde de euro, respectiv 42% din excedentul comerţului internaţional cu servicii. Cei peste 200.000 de angajaţi din sectorul IT&C au repre­zentat „vedetele“ economiei în ultimii ani, valoarea adău­gată adusă de aceştia crescând de la an la an, iar sa­lariile lor au avut de asemenea o dinamică specta­culoasă.

 

Sursa: www.zf.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri