4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Ciucă: Propunem neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei. Vom discuta în coaliție

Publicat pe


Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că s-a discutat în cadrul PNL despre neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, însă o discuție finală pe această temă va avea loc în coaliția de guvernare. Tot în coaliția de guvernare se va discuta, potrivit premierului, și despre majorarea pensiilor mici și mijlocii. 

Întrebat marți seară, dacă susține neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, Nicolae Ciucă a precizat că această propunere trebuie validată în coaliția de guvernare. 

”Este o variantă pe care am discutat-o și în ședința de astăzi, este o propunere pentru că dați-mi voie să continuăm cu aceeași abordare responsabilă, fără să le creăm oamenilor așteptări sau, și mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. S-a discutat și în ședința de astăzi a această propunere, care a aparținut Partidului Național Liberal încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noștri din coaliție și ele trebuie validate în coaliție, desigur, ținând cont de resursele bugetare la dispoziție, pe baza impactului pe care acestea le vor avea”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de News.ro

CITEȘTE ȘI Președintele CCR are o pensie specială de 7.500 de euro lunar și cumulează venituri de la stat de 15.700 de euro. Ce pensii speciale au restul magistraților

Prim-ministrul a precizat că și despre majorarea pensiilor mici și mijlocii ar urma să existe o discuție la nivelul coaliției.  

”Exact cum am subliniat și anterior. Această propunere de analiză a neimpozitării pensiilor până în 3000 de lei a fost discutată și analizată la nivelul Partidului Național Liberal. Vom merge cu ea în coaliție, vom discuta cu partenerii de coaliție, cealaltă variantă de mărire a pensiilor, în momentul de față ne discutând acest subiect, vă rog să îmi dați voie încă o dată să nu creăm așteptări la oameni care nu nu-și au locul în acest moment. Nu pot să vă spun acum care este momentul în care ne vom implementa”, a subliniat Ciucă. 

 Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri