8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Comisia Europeană propune reducerea fondurilor europene ale Ungariei cu 65%

Publicat pe|
0 views

Comisia Europeană (CE) vrea să taie  fondurile europene ale Ungariei din cauza corupției și încălcării normelor statului de drept, potrivit Reuters. 

O decizie finală va fi luată de către Consiliul European, care are la dispoziție o lună pentru a decide dacă adoptă astfel de măsuri, perioadă care poate fi prelungită cu maximum două luni în circumstanțe excepționale. Aceste măsuri urmăresc să asigure protecție bugetului și a intereselor financiare ale UE împotriva încălcării principiilor statului de drept în Ungaria. În ceea ce privește această decizie, comisarul Johannes Hahn, responsabil pentru buget și administrație, a declarat: „Decizia de astăzi este o demonstrație clară a hotărârii Comisiei de a proteja bugetul UE și de a utiliza toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura acest obiectiv important.”

Între timp, Comisia va monitoriza situația și va informa Consiliul cu privire la orice element relevant care ar putea avea un efect asupra evaluării sale actuale. Ungaria s-a angajat să informeze Comisia cu privire la îndeplinirea etapelor cheie de implementare până la 19 noiembrie.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri