9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Creșterea economiei în Germania a depășit estimările în trimestrul doi

Publicat pe


Germania, cea mai mare economie europeană, a înregistrat creștere în trimestrul doi din 2022, depășind estimările analiștilor, datorită cheltuielilor guvernamentale și ale gospodăriilor, în pofida crizei din energie, arată datele publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), transmite Reuters.

În estimarea inițială din iulie, Destatis previziona o stagnare a economiei în trimestrul doi din 2022, după ce în primele trei luni din acest an s-a înregistrat un avans de 0,8%.

CITEȘTE ȘI Speedwell a obținut autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire din ansamblul Paltim, fosta fabrică de pălării, cea mai mare investiție a sa de până acum

În perioada aprilie-iunie 2022, conform datelor ajustate sezonier, PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,1% comparativ cu trimestrul precedent, și cu 1,7% față de perioada similară din 2021, în timp ce analiștii se așteptau la o creștere zero, scrie Agerpres.

„În pofida condițiilor dificile … a evoluțiilor economiei globale, PIB-ul Germaniei a avut o evoluție bună în primele două trimestre din 2022”, a afirmat Georg Thiel, președintele Destatis.

În trimestrul doi din 2022, cheltuielile gospodăriilor au urcat cu 0,8%, comparativ cu precedentele trei luni, în pofida inflației ridicate și a crizei din energie, în timp ce cheltuielile guvernamentale au urcat cu 2,3%.

„Factorii negativi sunt în prezent la un nivel atât de ridicat, că nu putem exclude o scădere semnificativă a activității economice. Sau altfel spus: trebuie să aibă loc multe lucruri pozitive pentru ca să nu aibă loc o recesiune”, a apreciat Thomas Gitzel, economist șef la VP Bank.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri