8.2 C
București
joi, 24 noiembrie 2022

Estée Lauder ar putea prelua brandul Tom Ford pentru 3 miliarde de dolari

Publicat pe|
53 views

Dacă tranzacția s-ar încheia la această sumă, ar fi cea mai mare achiziție făcută vreodată de gigantul industriei cosmetice.

Având sediul la New York, Estée Lauder comercializează produse cosmetice și parfumuri sub brandurile MAC, Clinique, La Mer și Aveda. Compania are o valoare de piață de aproape 100 de miliarde de dolari și, potrivit anumitor surse, nu este singura interesată de brandul Tom Ford, care a anunțat la începutul lunii iulie că este de vânzare.

Tom Ford este apreciat pentru linia de îmbrăcăminte masculină, dar are în portofoliu și modă feminină, accesorii și o gamă high-end de produse cosmetice și parfumuri.

Estée Lauder are de multă vreme un contract de licențiere cu divizia de beauty Tom Ford, care este considerată un brand foarte prestigios, cu o clientelă sofisticată. Tom Ford s-a numărat printre puținele branduri care au înregistrat creșteri de două cifre în ultima perioadă, în special datorită cererii tot mai mari din China.

Tom Ford a început să colaboreze cu Estée Lauder din 2005, când a fost consultant în dezvoltarea parfumului Youth-Dew Amber Nude. Curând după aceea, designerul a semnat un contract de dezvoltare și comercializare de parfumuri și produse cosmetice sub marca Tom Ford Beauty.

Originar din Texas, Tom Ford și-a lansat propriul brand după o carieră prestigioasă ca director de creație la Gucci.

În ultimii ani, Estée Lauder a făcut câteva achiziții importante, plătind 1,5 miliarde de dolari pentru Too Faced Cosmetics și câte un miliard de dolari pentru companiile Deciem Inc și Have & Be Co.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri