5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Germania atinge un nivel al stocurilor de gaze de 75% din capacitate, înainte de termen

Publicat pe|
0 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at [email protected]

Germania a ajuns la un nivel al stocurilor de gaze de 75% din capacitate, cu câteva săptămâni în avans faţă de ţinta stabilită.

Potrivit datelor operatorilor europeni GIE, citate de Reuters, cantitate de gaze stocată de Germania a ajuns la 23,3 miliarde de metri cubi (bcm). Unitatea de depozitare Rehden, care deţine 4 bcm, era plină în proporţie de 54% vineri.

Germania se află într-o poziție dificilă, încă de la începutul războiului din Ucraina. Rusia a redus livrările de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1, de la jumătatea lunii iunie, şi furnizează în prezent doar 20% din volumele convenite. Germania, dependentă de gazul rusesc, se află în faza a doua a unui plan de urgenţă în trei etape.

Guvernul german şi-a propus ca nivelurile de stocare a gazelor să atingă 75% până la 1 septembrie. Următoarele obiective ale statului privind stocurile de gaze sunt de 85% din capacitate până la 1 octombrie şi 95% până la 1 noiembrie.

Germania va impune noi taxe, menite să ajute Uniper și alți importatori să facă față creșterii prețurilor din cauza reducerii gazelor rusești. Vezi și Furnizorii de energie din Germania au anunțat că prețul gazelor naturale va crește cu peste 100% de la 1 octombrie. Aceștia avertizează că situația este tensionată și că ar putea urma și alte scumpiri.

Cabinetul Germaniei a stabilit o taxă pe gaze începând din octombrie 2022 și până în aprilie 2024. Proiectul a fost gândit ca o sursă de colectare de fonduri de la toți consumatorii de gaz pentru a susține importatorii care se luptă cu prețurile în creștere din cauza reducerii exporturilor de gaze naturale din Rusia.

Vezi și Taxa pe gaze în Germania s-ar putea ridica la 2-3 euro cenți pe kwh, arată sursele Reuters. Trading Hub Europe, operatorul de pe piața de gaze din Germania, este așteptat să anunțe costul taxei pe parcursul zilei de luni. Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri