17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

IN PRIMELE SASE LUNI ALE ANULUI Romradiatoare – pierdere de un milion lei, fata de un profit de 1,25 milioane lei in prima jumatate a lui 2021

Publicat peRomradiatoare Braşov (RRD), companie controlată de SIF Transilvania (SIF3) la care antrenorul Mircea Lucescu are o participaţie de 16,5%, a raportat pentru prima jumătate a anului o pierdere de 1,05 milioane de lei, faţă de un profit de 1,25 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2021, în condiţiile unei scăderi puternice a afacerilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Situaţiile financiare sunt influenţate de efectele economice ale războiului din Ucraina şi de efectele crizei pandemice. Având în vedere structura pieţei materiilor prime cu problemele specifice lanţurilor de aprovizionare şi distribuţia geografică a furnizorilor şi clienţilor noştri, evoluţia societăţii va fi în continuare dependentă de evoluţia acestor factori. Societatea a fost influenţată negativ şi de efectele liberalizării preţurilor gazelor şi energiei electrice, care au generat creşteri substanţiale la toate materiile prime, precum şi de criza acută a forţei de muncă”, se spune în raport.

Compania menţionează că nu a oprit niciun moment producţia şi şi-a adaptat resursele astfel încât să poată onora comenzile clienţilor, fără a produce pe stoc şi a bloca resurse financiare. „Mai mult, începând cu luna iunie s-a reluat fabricaţia la segmentul unităţi termice”, se arată în raport.

Pentru primele şase luni ale anului, veniturile din exploatare ale Romradiatoare s-au ridicat la 14,2 milioane de lei, cu 35% sub cele din prima jumătate a lui 2021, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 15,05 milioane de lei, în scădere cu 26%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. În aceste condiţii, compania a raportat o pierdere din exploatare de 0,82 milioane de lei, faţă de un profit de 1,67 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut. Din activităţi financiare, Romradiatoare a înregistrat o pierdere de 0,23 milioane de lei, mai mare decât cea de la jumătatea anului trecut.

Romradiatoare proiectează şi produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic (încălzire/răcire) pentru motoare şi alte aplicaţii industriale şi rezidenţiale, precum şi o gamă largă de piese metalice şi module asamblate. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la puţin peste zece milioane de lei.

SIF Transilvania deţine 76,5% din compania cu sediul în Braşov.Sursa: www.bursa.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri