4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Managerii întreprinderilor estimează o creștere accentuată a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, până în noiembrie

Publicat pe


Managerii întreprinderilor estimează o creștere moderată a activității în servicii și stabilitate în celelalte sectoare, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare, construcții și servicii, precum și o creștere accentuată a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, până în luna noiembrie, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

CITEȘTE ȘI Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald`s, lansează în România cea mai mare investiție a lor, anunțată în premieră de Profit.ro. „Luxul de a mânca prost și să-ți fie rău nu și-l permite nimeni.”

INDUSTRIE PRELUCRĂTOARE

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +2%).

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +38%).

CONSTRUCȚII

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2022, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural -4%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural -3%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +42 %).

COMERȚ CU AMĂNUNTUL

În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural -2%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +13%).

Managerii societăților comerciale estimează creștere accentuată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +46%).

SERVICII

Conform estimărilor din luna septembrie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere (sold conjunctural +24%).Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri