0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

ONU: 29 septembrie – Ziua internațională a conștientizării pierderii și risipei de alimente

Publicat pe|
0 views

În 2019, cea de-a 74-a Adunare Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 29 septembrie drept Ziua internaţională a conştientizării pierderii şi risipei de alimente, recunoscând rolul fundamental pe care producţia alimentară durabilă îl joacă în promovarea alimentelor, securitate şi nutriţie.

Diminuarea pierderilor şi a risipei de alimente reduce sărăcia şi foamea şi contribuie la demersul de gestionare a schimbărilor climatice.

În ceea ce priveşte schimbările climatice, daunele vor fi reduse ţinând cont de faptul că în zilele noastre pierderile şi risipa de alimente sunt responsabile pentru aproximativ 7% din emisiile globale de gaze cu efect de seră (GES) şi aproape 30% din terenurile agricole ale lumii sunt în prezent ocupate pentru producerea alimentelor, care în fond nu sunt consumate, notează Agerpres.

Având în vedere creşterea populaţiei lumii, Organizația Naţiunilor Unite consideră o nevoie urgentă de gestionare a cantităţilor mari de alimente pierdute şi risipite pe tot globul, subliniind riscurile implicate pentru schimbările climatice, durabilitatea agriculturii, mijloacele de existenţă ale oamenilor şi aprovizionarea cu alimente.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri