1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Opt ofertanți pentru o licitație STS estimată la peste 56 milioane lei

Publicat pe


Dante International (eMAG), ETA2U, Logic Computer, Mida Soft Business, Pragma Computers, Romflex Sistem, Stream Networks și Union Co și-au depus candidatura la o procedură de atribuire organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru achiziționarea de echipamente IT (console, stații de lucru, terminale mobile). Contractul, care include patru loturi, a fost estimat la 56,1 milioane de lei, fără TVA, pentru 3 ani.

Conform documentației, contractul prevede achiziționarea unui număr de 4.800 de console mobile, 3.900 de stații de lucru și 180 terminale mobile.

„Echipamentele care fac obiectul achiziției vor contribui substanțial la eficientizarea activității personalului STS, prin punerea la dispoziție în timp util a unor produse noi, la standarde tehnologice aliniate la cerințele actuale. Autoritatea contractantă dispune în prezent de un număr semnificativ de stații de lucru care, fie sunt defecte și nu se mai pot repara, fie reparația nu se justifică din punct de vedere economic. De asemenea, autoritatea contractantă are în vedere înlocuirea treptată a acestor echipamente care sunt uzate moral. Produsele care fac obiectul achiziției sunt echipamente de tip stații de lucru, care vor fi folosite de personalul STS pentru rezolvarea sarcinilor specifice de serviciu”, scrie în caietul de sarcini al licitației.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul se pregătește să amâne cu cel puțin 1 an noul mod de calcul al impozitului pe case și clădiri nerezidențiale

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri