4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Participatia Kuehne Holding la Lufthansa a crescut la 17,5%

Publicat peAntreprenorul în logistică Klaus-Michael Kuehne şi-a mărit pachetul de acţiuni la Lufthansa la 17,5%, a anunţat ieri Kuehne Holding, după ce guvernul german a vândut toate acţiunile pe care le mai deţinea la compania aeriană, informează News.ro.

„Acest lucru subliniază viziunea pozitivă a Kuehne Holding despre companie”, a adăugat Kuehne Holding într-o declaraţie pentru Reuters.

Guvernul german a declarat marţi că şi-a vândut pachetul de 20% din acţiunile Lufthansa, pe care le-a achiziţionat în timpul pandemiei de coronavirus pentru a menţine compania aeriană pe linia de plutire, ceea ce înseamnă că operatorul aerian este acum din nou în proprietatea investitorilor privaţi.

Fondul de stabilizare economică (WSF), care a salvat Lufthansa de la faliment în timpul pandemiei, cu un pachet de salvare în valoare totală de 9 miliarde de euro, şi-a redus progresiv participaţia în ultimii ani, cu scopul de a o vinde complet până în octombrie 2023.

După vânzarea acţiunilor rămase, WSF nu mai deţine niciun pachet de acţiuni la Lufthansa.

„Acest lucru aduce stabilizarea Lufthansa la final de succes. Lufthansa este din nou pe deplin în mâini private”, a declarat CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, într-un comunicat.Sursa: www.bursa.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri