2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

QUALITANCE anunta incheierea unui acord de achizitie cu ALTEN Group

Publicat peQUALITANCE, companie internaţională de tehnologie şi inovaţie, fondată în România, anunţă încheierea unui acord cu ALTEN, în urma căruia grupul internaţional de consultanţă şi servicii de tehnologie şi inovaţie, cu prezenţă în 30 de ţări, va achiziţiona compania înfiinţată acum 15 ani de către Radu Constantinescu şi Ioan Iacob, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate,tranzacţia se va încheia până la finalul anului, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor de aprobare de către Consiliul Concurenţei.

QUALITANCE, o echipă de 220 de specialişti, creează produse şi business-uri digitale pentru organizaţii mari şi startup-uri, utilizând tehnologii emergente, experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală şi strategie de produs. Compania şi-a construit propria formulă pentru dezvoltarea accelerată şi eficientă a soluţiilor digitale, având o activitate extinsă la nivel internaţional şi o experienţă dovedită în domeniile care prioritizează transformarea digitală. QUALITANCE este prezentă pe 3 continente – Europa, America de Nord, Australia şi numără în portofoliu unele dintre cele mai mari companii din lume, precum News Corp, Virgin, IKEA, Johnson & Johnson. În ultimii patru ani, echipa a valorificat experienţa dobândită în proiectele internaţionale şi pe plan local, accelerând transformarea digitală a serviciilor bancare prin parteneriate cu BCR, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, dar şi în domeniul asigurărilor sau în cel al utilităţilor şi energiei, împreună cu OMV Petrom.

ALTEN este un grup de consultanţă şi servicii de tehnologie şi inovaţie înfiinţat în 1988 în Franţa, cu o echipă internaţională de peste 45 000 de angajaţi, dintre care 90% ingineri. Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pe multiple verticale de business pentru lideri importanţi din Aeronautică, Apărare, Securitate, Automotive, Energie, Financiar, Retail, Telecomunicaţii etc. şi a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,925 miliarde euro. ALTEN Group este prezent în România prin două entităţi cu peste 1000 de angajaţi – ALTEN SI-Techno Romania şi ALTEN Delivery Center, obţinând consecutiv distincţii pentru condiţiile, programele şi iniţiativele adresate angajaţilor, adaugă sursa citată.

„Suntem impresionaţi de valoarea pe care QUALITANCE o aduce în grupul ALTEN prin înţelegerea profundă a tehnologiei şi dezvoltării de soluţii, experienţe şi business-uri digitale, prin talentul şi agilitatea echipei, prin succesul proiectelor de transformare digitală locale şi internaţionale. Având aceeaşi viziune cu privire la impactul şi evoluţia tehnologiei în business şi societate, avem, o dată în plus, încredere că împreună vom reuşi să susţinem şi mai multe organizaţii din România şi Europa Centrală şi de Est să-şi concretizeze rapid şi sustenabil strategiile de transformare digitală”, declară Axel Girardetti, Director ALTEN Group Central & Eastern Europe.

„După 15 ani de transformări succesive şi creştere continuă, următorul pas firesc în evoluţia QUALITANCE este să aibă alături forţa grupului internaţional ALTEN pentru a putea deservi cu şi mai multă agilitate nevoile de transformare digitală ale organizaţiilor la scară internaţională. Oportunitatea de a deveni parte din ALTEN Group ne bucură cu atât mai mult cu cât avem competenţe complementare şi împărtăşim aceeaşi filozofie de business centrată pe nevoile şi succesul organizaţiilor, respectiv ale clienţilor şi angajaţilor acestora”, completează Radu Constantinescu, CEO şi cofondator QUALITANCE.

Prin această achiziţie, ALTEN Group îşi va consolida prezenţa în România şi va creşte capacitatea de a accesa proiecte şi clienţi noi din Europa Centrală şi de Est. Tranzacţia de achiziţionare a QUALITANCE de către ALTEN Group urmează să aibă loc până la finalul anului, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor de încheiere a acesteia. În această tranzacţie, acţionarii QUALITANCE sunt reprezentaţi de Accendo, având asistenţa societăţii de avocatură RTPR, se mai arată în comunicat.Sursa: www.bursa.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri