3.4 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022

Radu Hanga despre finalul acestui an la bursă: Va performa zona de produse și servicii de care ai nevoie zilnic

Publicat pe„Trăim într-un context complicat în care tot mai mulți oameni se uită înspre partea de resurse. Ceea ce mă face să cred – așa cum s-a întâmplat în ultimele șase luni- că vor performa zona de energie, industria alimentară, zona de produse palpabile de care ai nevoie zilnic. Sigur că o să rămână focusul pe zona de tehnologie. Cred că trăim într-o lume în care își va relua trendul de globalizare, comunicarea la nivel global va rămâne importantă, tehnologia va rămâne importantă, însă pe termen scurt, focusul se va muta către resurse și companiile care au legătură cu producerea acestor resurse”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB, într-un podcast găzduit de avocatul specializat pe piața de capital Victor Stănilă, susținut de Economica.

Potrivit acestuia, până la finele acestui an, Bursa de Valori București (BVB) ar putea găzdui  pe piața AeRO trei noi emitenți.

„Mai așteptăm probabil încă trei companii, care sunt în stadii avansate de a veni spre bursă,  dar suntem departe de a defila cu un discurs triumfalist. Suntem conștienți că suntem într-un context mai complicat, în care vedem inflația și dobânzile crescând. Capitalul devine mai scump și este normal să vedem o încetinire și pe parte de finanțări. Însă bursa, nefiind doar despre finanțare, având și alte avantaje, o să fie o componentă dintre companiile care se uită la listare care vor amâna probabil acest proces. Vor aștepta o perioadă în care capitalul va fi mai ușor disponibil. Altele însă, care se uită la componenta de vizibilitate și de poziționare, la oportunitățile de promovare pe care le oferă bursa s-ar putea să considere un avantaj faptul că se listează într-un context în care nu sunt așa multe listări și devin mai vizibile”, a mai explicat Hanga.

Anul trecut, au devenit publice 22 de companii, iar anul acesta, până la ora actuală, numărul societăților acceptate la tranzacționare s-a cifrat la 11. Este vorba despre ROCA Industry, DN Agrar, ABN Systems, Dr. Fischer Dental, Grup Şerban Holding, Bento, Brikston Construction Solutions, Chromosome Dynamics, STK Properties, Sipex şi Meta Estate Trust.Sursa: www.economica.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri