1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Schimburile comerciale dintre România şi Germania au ajuns la 18,4 miliarde de euro, în S1, creştere de 12,3%

Publicat peExporturile către România s-au ridicat la valoarea de 9,8 miliarde de euro, echivalentul unei majorări de 8,8%, raportat la perioada de referinţă, în timp ce importurile Germaniei din România au însumat 8,6 miliarde de euro, în creştere cu 16,6%, scrie Agerpres.

Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile şi pe locul 21 privind importurile.

Estimările oficialilor AHK vorbesc despre schimburi comerciale bilaterale între cele două ţări ce pot atinge, în 2022, valoarea de 40 miliarde de euro

„Dezvoltarea relaţiilor economice româno-germane este foarte îmbucurătoare, în special în actualul context internaţional dificil. Asistăm la un interes substanţial al firmelor germane de a deschide afaceri în România, respectiv de a-şi extinde aici activităţile, ceea ce pune bazele unei şi mai bune dezvoltări a comerţului bilateral. Dacă se menţine această dinamică, valoarea schimburilor comerciale bilaterale se apropie în 2022 de 40 miliarde de euro. Având în vedere reorientarea lanţurilor internaţionale de aprovizionare, dar şi datorită deschiderii de noi zăcăminte de gaze naturale, România reprezintă un amplasament investiţional bun pentru economia germană. Relaţiile bilaterale nu se pot decupla însă de evoluţiile geopolitice globale. Inflaţia crescută, dobânzile mari, preţurile ridicate la energie, blocajele existente din lanţurile de aprovizionare, încrederea scăzută a consumatorilor sunt doar câţiva factori care apasă din ce în ce mai mult asupra economiei”, susţine Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România, înfiinţată în anul 2002.Sursa: www.economica.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri