22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Temerile de recesiune pun în dificultate obligaţiuni corporative europene de 40 de miliarde de euro

Publicat pe


Mai mult de 40 de miliarde de euro de obligaţiuni corporative europene se tranzacţionează în prezent la niveluri de dificultate, evidenţiind modul în care înrăutăţirea perspectivelor economice a declanşat o anxietate crescândă cu privire la capacitatea companiilor de a-şi plăti datoriile.

Valoarea obligaţiunilor corporative denominate în euro care dau semne de îngrijorare a crescut de la 6 miliarde de euro la sfârşitul anului 2021, potrivit calculelor Financial Times bazate pe indicii Ice Data Services.

Stocul de datorii corporative aflate în dificultate a crescut de peste două ori numai de la 31 mai la 30 iunie, subliniind cât de repede cresc îngrijorările că deciziile băncilor centrale de a înăspri politica monetară ar putea înclina economiile majore spre recesiune. Investitorii se tem, de asemenea, că nivelurile ridicate ale inflaţiei vor creşte costurile de afaceri ale companiilor.

„Pieţele de credit au evoluat rapid spre o estimare a preţului unei recesiuni”, au declarat vineri analiştii europeni de credit de la JPMorgan.

Sursa: alephbusiness.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri