0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

UBS: „Bursele vor ramane volatile in urmatoarele luni, in ciuda revenirii din iulie”

Publicat pePieţele de acţiuni vor rămâne volatile în următoarele luni, pe măsură ce noi seturi de date economice vor spori incertitudinea, spune echipa de la UBS, conform Business Insider.

În opinia lui Mark Haefele, directorul de investiţii al managerului de active ce gestionează 1,1 trilioane de dolari, este puţin probabil ca revenirea din iulie a pieţei să fie de lungă durată.

„Sfătuim investitorii să nu pună prea multă bază pe imaginea ceva mai pozitivă din iulie”, a spus Haefele. „Există mult prea multă incertitudine, iar pieţele pot rămâne agitate în următoarele luni”.

Indicele S&P 500 şi MSCI World au crescut luna trecută cu 9,1% şi, respectiv, 6,9%, investitorii fiind încurajaţi în special de comentariile preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, conform cărora banca centrală a Statelor Unite îşi va baza deciziile de creştere a dobânzii de politică monetară în primul rând pe datele privind evoluţia indicatorilor economici.

Dar Haefele crede că este posibil ca lunile august şi septembrie să se dovedească mult mai „nesigure”, cu o cantitate consistentă de date noi pe care Rezerva Federală va trebui să le ia în considerare până la următoarea sa întâlnire.

„Sunt aproape două luni până la următoarea reuniune a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă (FOMC) din 20-21 septembrie, cu o mulţime de date pe care pieţele vor trebui să le digere”, a spus managerul de fond. „Aşa că, rămânem neutri în ceea ce priveşte acţiunile”.

Haefele este cunoscut pe Wall Street drept unul dintre cei mai optimişti directori de investiţii din sectorul bancar. Recent, el a spus că investitorii ar trebui să fie încurajaţi de sezonul actual al raportărilor financiare, pe parcursul căruia acţiuni precum Alphabet (compania mamă a Google), Amazon şi Microsoft au avut creşteri, după publicarea rezultatelor financiare trimestriale, conform Business Insider.

De la începutul anului indicii din Statele Unite s-au înscris pe o traiectorie descendentă, într-un mediu marcat de inflaţie ridicată, creşteri ale dobânzii de politică monetară de către Fed şi înrăutăţirea perspectivelor economice.Sursa: www.bursa.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri