22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Veneția pregătește taxe suplimentare pentru turiști

Publicat pe|
14 views

Sunt vizați călătorii care vizitează orașul fără a rămâne peste noapte.

Prea mulți turiști fac mai mult rău decât bine, par să fi decis autoritățile locale venețiene. Acestea vor să schimbe modul în care se face turism în orașul de pe lagună, mizând pe calitate și mai puțin pe cantitate.

Sursa nemulțumirilor sunt acei așa-numiți day-trippers, călătorii diurni, care vizitează orașul fără a înnopta aici, evitând să cheltuiască mai mult decât strictul necesar. Aproximativ 30 – 40.000 de persoane vin zilnic în oraș pentru un selfie la Podul Rialto sau la Palatul Dogilor. Anul acesta, în weekend-ul de Paști, Veneția a fost vizitată de 120.000 de persoane.

Edilii venețieni intenționează să introducă începând cu anul viitor o taxă al cărei cuantum nu a fost încă stabilit și care deocamdată variază între trei și zece euro. Sunt incluse în procedurile de taxare și excursiile diurne în insulele limitrofe Lido, Murano sau Torcello.

Deși oficialii susțin că măsura nu este menită să aducă venituri suplimentare la buget, ci să scoată Veneția din capcana „turismului fast food”, unii dintre proprietarii micilor afaceri locale se tem că măsura suprataxării va trimite un semnal greșit, incompatibil cu trecutul comercial al Serenissimei. Chiar și venețienii care susțin măsura își doresc ca fondurile strânse să aibă o destinație clară, cea mai potrivită părând a fi conservarea și protejarea orașului.

În 2019, Veneția a trecut prin cea mai teribilă aqua alta (inundație) din ultimii 50 de ani, care a lăsat în urmă pagube de un miliard de euro. Guvernul italian a adoptat anul trecut o lege care interzice navelor de croazieră să intre în lagună.

După doi ani de pandemie, industria turismului din Italia se așteaptă ca în vara aceasta numărul călătorilor care vizitează cele mai importante 100 de orașe istorice ale peninsulei să crească cu 25%, până la 27,4 milioane de persoane.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri