5.7 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Vinaria Purcari instaleaza un Sistem de Irigare

Publicat peVinăria Purcari, parte a Grupului Purcari Wineries PLC („Purcari Wineries”, „Grupul”) a finalizat investiţia într-un Sistem de Irigare pentru 300 ha de podgorii gestionate, cu opţiunea de a extinde sistemul pe o suprafaţă de până la 500 ha, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, compania a optat pentru un sistem inteligent de irigare prin picurare subterană automatizat – Netafim, unul din liderii mondiali în domeniul soluţiilor de irigare. Aducţia apei se efectuează de la o distanţă de circa 6 km în două bazine de acumulare de 11,000 m3 şi, respectiv 24,000 m3.

Această investiţie face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a Grupului, pentru a asigura struguri de calitate în contextul schimbărilor climatice din regiune.

„Sistemul de Irigare este o investiţie importantă pentru Grupul Purcari şi e un pas sigur către agricultură de precizie. La moment, irigarea subterană prin picurare este una dintre cele mai eficiente metode de irigare, furnizând apă direct în zona rădăcinii, reducând evaporarea şi prevenind bolile prin minimizarea contactului frunzelor cu apă. Această investiţie va creşte randamentul strugurilor pe termen lung şi va prelungi durata de viaţă a viţei de vie la peste 50 de ani.” – Victor Bostan, Director General Purcari Wineries PLC, se mai arată în comunicat.Sursa: www.bursa.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri