1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Virgil Popescu avansează ideea acordării de vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru anumite persoane

Publicat pe


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, avansează ideea acordării unor vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate pentru persoanele care sunt bolnave și care au acasă dispozitive medicale ce consumă cantități semnificative de energie, dar și pentru persoanele cu mai mulți copii.

Virgil Popescu a vorbit despre un ”ajutor țintit” acordat persoanelor care folosesc acasă dispozitive medicale consumatoare de energie electrică, ajutor ce poate fi acordat prin intermediul unor vouchere, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez – la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva

Ministrul a spus că tot prin vouchere pot fi acordate ajutoare pentru plata facturilor la energie și persoanelor cu mai mulți copii.

”Soluția de declarație (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluție, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme și alte complicații când lucrurile simple se pot rezolva direct, țintit, către acele familii care se stabilește prin lege că au nevoie”, a susținut Popescu la Digi 24.

El a admis că, dacă ar fi existat ”o evidență digitalizată” a locuințelor și a persoanelor, dar și a sistemului de măsură a consumului lucrurile ar fi fost mult mai simple.

”Atunci trebuie să găsim soluții croite pe realitatea României de acum”, a adăugat ministrul.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri