3.8 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Avatar 2 va face publicului cunoştinţă cu o nouă rasă. …

Publicat pe


Atât Amazon cât şi HBOau fost, de curând, ţinta comentariilor rasiste, pentru că actori de culoare s-au numărat în rândul distribuţiei lumilor fantastice din Stăpânul Inelelor şi Casa Dragonului, toamna aceasta, scrie Daily Mail. Va atrage oare Avatar 2 o altă polemică pe tema diversităţii rasiale?

Se pare că Disney s-ar putea să fie următorul producător care intră în ape tulburi, odată cu mult-aşteptatul sequel Avatar: The Way of Water, anunţă Alison Boshoff de la The Daily Mail.

Cel de-al doilea film semnat de James Cameron din universul Pandorei prezintă publicului un nou popor, Metkayina, inspirat explicit din poporul Maori din Noua Zeelandă.

Poporul Metkayina luptă alături de Na’vi, iar actorul de origine Maori Cliff Curtis dă vocea lui Tonowari, un conducător al poporului, care are tatuaje Maori.

Cultura Maori a fost legată de Avatar timp de ani întregi, şi această legătură este făcută şi mai profund cu poporul Metkayina. Ta Moko, un tatuaj pe care aceştia îl poartă pe buze şi pe bărbie, reprezintă familia extinsă a unei femei şi faptul că aceasta are un rol conducător în familia ei, transmis pe linie maternă, pe care îl numeşte Niwareka.

O re-difuzare a originalului Avatar din 2009 a ajuns numărul 1 la box-office-ul global weekendul trecut. Cifrele arată că 93% din publicul din Statele Unite a urmărit filmul lui James Cameron în format 3D.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri