13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Black Panther: Wakanda Forever. De ce a fost schimbat în film Regatul lui Namor față de …

Publicat pe


Pentru Wakanda Forever, studiourile Marvel au ales să schimbe lumea lui Namor, făcând personajul conducătorul unui oraș subacvatic aztec, Talocan. Însă de ce?

Black Panther: Wakanda Forever, mult-așteptata continuare a Black Panther, și ultimul film din Faza patru a Studiourilor Marvel, va avea premiera pe 11 noiembrie 2022. Regizorul Ryan Coogler se va întoarce în spatele camerei, la fel se vor întoarce și majoritatea actorilor. Deși detaliile despre acțiune și film urmează să fie date publicității, filmul urmărește națiunea (de ficțiune) Wakanda pe măsură ce aceștia au de-a face cu moartea regelui lor T’Challa (jucat de Chadwick Boseman, decedat de cancer la colon în august 2020). Și, în timp ce națiunea jelește, trebuie să lupte contra unor forțe invadatoare.

Mai degrabă decât să îl lase pe Namor tot în Atlantis, și să fie acuzați de plagierea unui personaj DCU, capii studiourilor Marvel au decis să o ia în altă direcție.

Unul dintre lucrurile așteptate de fani este de a-l vedea în sfârșit pe Namor pe marele ecran. Unul dintre cele mai vechi personaje Marvel Comic, Namor a apărut prima oară în 1939. Conducătorul regatului Atlantis (în universul Marvel) este cunoscut drept primul anti-erou al lumii benzilor desenate, fiind un antagonist al Fantastic Four. Însă, pentru Wakanda Forever, studiourile Marvel au ales să schimbe puțin povestea, făcându-l conducătorul unei alte națiuni subacvatice, cunoscute drept Talocan. De ce această schimbare?

Cel mai probabil modificarea a fost făcută pentru că în universul competitor marca Warner Bros și DC Extended Universe, deja s-a lansat un personaj foarte asemănător – este vorba despre Aquaman. Ca în benzile desenate despre Namor, Arthur Curry (Aquaman) este conducătorul Atlantisului în DC Extended Universe și deja a avut un film numai ai lui, lansat pe marile ecrane în 2017. Mai degrabă decât să îl lase pe Namor tot în Atlantis, și să fie acuzați de plagierea unui personaj DCU, capii studiourilor Marvel au decis să o ia în altă direcție, scrie publicația Movieweb. Locuitorii din Talocan vor fi, de asemenea, cu pielea albastră, ca în materialul original, cu Namor având pielea diferită, cum este pe jumătate uman, și diferit de locuitorii Atlantisului din DCEU.

Ceea ce știm din benzile desenate despre Namor este că are putere supraumană, poate înota extrem de rapid, iar văzul său poate pătrunde până în cele mai adânci străfunduri ale oceanelor. Poate comunica telepatic cu toate vieţuitoarele mării şi în unele aventuri ale sale din benzile desenate are şi darul zborului. Are la dispoziţia sa nu doar o tehnologie extrem de avansată, ci şi mai multe artefacte mistice ce îi pot creşte puterile, precum Tridentul lui Neptun.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri