13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Box-office. Bullet Train are nevoie de toată luna august pentru a-și acoperi cheltuielile de …

Publicat pe


Bullet Train, un film de aventuri în stilul lui John Wick cu Brad Pitt, a avut un prim weekend la cinema cu încasări de 30,1 milioane de dolari. Filmul a câștigat 12,6 milioane de dolari în 4357 de săli de cinema numai vineri. Este o performanță semnificativă din partea unui film original care nu face parte dintr-o serie de filme ori dintr-un multiunivers, însă filmul va trebui continue să încaseze bilete de-a lungul lunii august pentru a-și recupera bugetul de producție de 90 de milioane de dolari, scrie Variety. Producția Sony Pictures va avea nevoie să își mențină dinamica în săptămânile următoare, pe măsură ce încearcă să nu facă pierderi sau preferabil să fie pe profit.

Cifra ar fi suficientă pentru a fi în top la box-office-ul din Statele Unite, dar rămâne un rezultat sub așteptări considerând costul filmului de 90 de milioane de dolari și faptul că în el joacă Brad Pitt.

„Un film mare ca acesta are multe așteptări și trebuia să aibă un start mai puternic”, scrie Jeff Bock, analist senior media la Exhibitor Relations. „Totuși, nu e multă concurență în august, așa că Bullet Train are ocazia să aibă o fereastră de oportunitate pentru a-și atinge obiectivul săptămânile următoare.”

Distribuția excepțională a filmului ar trebui să ajute la acest capitol. Alături de Brad Pitt, din distribuție mai fac parte Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon și Benito A. Martinez Ocasio, cunoscut și drept superstarul de muzică latino Bad Bunny.

Bullet Train încearcă să dovedească faptul că un film de acțiune care nu e inspirat dintr-o carte de succes poate înfrunta statisticile și poate atrage publicul. Totuși, cel puțin critica de film nu a fost convinsă. Bullet Train a avut un rating mediocru de numai 54% pe site-ul Rotten Tomatoes, mulți dintre cei care au scris recenzii criticând filmul pentru a fi prea superficial.

The Lost City de la Paramount în care joacă Sandra Bullock și Channing Tatum, cu Brad Pitt într-un rol secundar, a avut la rândul său premiera cu 30 de milioane de dolari înainte ca, în cele din urmă, să depășească pragul de 100 de milioane de dolari în Statele Unite.

Criticul Peter Debruge de la Variety avea păreri contradictorii, descriind că „nici personajele nici filmul nu sunt profunde” și că acesta „încearcă din răsputeri să imite filme ale lui Tarantino sau a lui Ritchie, deși dialogurile și accentul britanic nu reușesc nici pe departe să câștige asemenea comparații”.

Bullet Train are regia semnată de către David Leitch, care a fost cândva dublura de cascadorii pentru Pitt înainte să semneze regia lui Atomic Blonde și Deadpool 2. Filmul este despre un asasin plătit care trebuie să recupereze o valiză cu  bani într-un tren de mare viteză, dar care ajunge să se lupte cu alți asasini, cu hoți și cu alte personaje.

Filmul și-a câștigat o notă B+ pe site-ul Cinema Score, indicând o reacție favorabilă în rândul întregului public. Cum selecțiunea pentru august arată destul de subțire la premiere importante, Bullet Train ar trebui să poată să profite de peisajul mai rarefiat din săptămânile care urmează.

The Lost City de la Paramount în care joacă Sandra Bullock și Channing Tatum, cu Brad Pitt într-un rol secundar, a avut la rândul său premiera cu 30 de milioane de dolari înainte ca, în cele din urmă, să depășească pragul de100 de milioane de dolari în Statele Unite, arătând publicului că poate fi un succes și o producție ce nu rulează sub egida unei serii de filme.

În regia fostei dubluri de cascadorie a lui Pitt, David Leitch, care a regizat între timp filme de acțiune precum Atomic Blonde și Deadpool 2, filmul are în centru un ucigaș plătit care acceptă o misiune aparent simplă la bordul unui tren de mare viteză din Japonia. Însă acesta în curând va descoperi că nu e singurul asasin de la bord, iar ceilalți au propria lor agendă.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri