17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Cel mai bun din ultimii ani a lui Kenneth Branagh

Publicat pe


După ani de întârzieri, cel mai mare mister în centrul Moartea pe Nil – cel mai recent Agatha Christie adaptare din Kenneth Branagh nu a fost cine în acest ansamblu este un criminal, dar dacă filmul în sine ar ieși vreodată. Între pandemia de COVID-19 și acuzațiile de agresiune sexuală împotriva Armie Hammerla un moment dat, Moartea pe Nil a început să simtă că ar exista ca puțin mai mult decât o remorcă elaborată. Planuită inițial pentru lansare în 2019, Moartea pe Nil în cele din urmă pornește, iar rezultatul este un mister captivant și ademenitor care ar putea fi cea mai bună lucrare a lui Branagh ca regizor din aproape un deceniu.

Moartea pe Nil începe de fapt cu un fel de poveste despre originea mustaței pentru Hercule Poirot al lui Branagh. Branagh se întoarce în Belgia din 1914 pentru un flashback alb-negru care este mai emoționant decât orice în lansarea sa din 2021, Belfast, pe măsură ce aflăm despre trecutul lui Poirot ca soldat și despre povestea dragostei pe care a pierdut-o, care i-a schimbat complet viața. După acest prolog fascinant, Moartea pe Nil sare înainte la carnea filmului, un mister întortocheat plasat la bordul unei croaziere pe Nil pe SS Karnakcare este încurcat cu iubiri secrete, furturi majore și, bineînțeles, crimă.

Pasagerii de pe Karnak sărbătoresc căsătoria dintre Linnet Ridgeway-Doyle (Gal Gadot) și Simon Doyle (Hammer), care s-au întâlnit cu doar șase săptămâni în urmă. La bordul navei se află și Jacqueline (Emma Mackey), care s-a logodit cu Simon când l-a prezentat lui Linnet și de atunci urmărește cuplul prin Egipt. Când unul dintre pasagerii navei este ucis, întreaga navă devine suspectă. Așa cum a fost cazul filmului lui Branagh din 2017 Crimă pe Orient Express, Moartea pe Nil prezintă un ansamblu impresionant care include Annette Benning, Russell Brand, Rose Leslie, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders, Letitia Wrightși Tom Bateman.

Imagine prin 20th Century Studios

LEGĂTATE: Trailerul „Death on the Nile” și posterele cu personaje dezvăluie motive sinistre într-un cadru luxuriant

Chiar mai mult decât cu Crimă pe Orient ExpressBranagh își ia timpul explorând aceste personaje și aceste dinamici. Moartea pe Nil își petrece prima repriză pur și simplu arătând cine sunt jucătorii și, deși acest lucru poate fi stângaci uneori, cum ar fi atunci când Bouc al lui Bateman scoate la iveală punctele cheie pe care trebuie să le știm despre acești oameni într-o discuție rapidă, se plătește în filmul. a doua jumătate, când crima este în curs. Branagh petrece, de asemenea, mai mult timp cu fiecare personaj pe cont propriu, prin interogatorii care analizează mai mult cine sunt acești jucători cu adevărat și care ar fi putut fi motivațiile lor.

Cu toate acestea, Poirot al lui Branagh este cea mai mare surpriză Moartea pe Nil. Printre acest mister al crimei care împletește banii și dragostea și arată cât de mult vor merge oamenii pentru ambele, Poirot iese ca cel mai tragic membru al acestei distribuții. Pe măsură ce Poirot rezolvă acest caz, ni se arată cât de mult s-a îndepărtat viața lui de ceea ce se aștepta să fie, cum poziția sa de cel mai mare detectiv din lume îi sperie pe cei pe care îi iubește și cum a fost cel mai bun în profesia lui a făcut viața lui Poirot să fie sfâșietor. tragic. Călătoria lui Poirot pe tot parcursul Moartea pe Nil nu distrage atenția de la cazul în cauză, dar devine cel mai eficient aspect al întregului film.

Dar chiar si asa Moartea pe Nil are nevoie de mai mult timp pentru a-și construi personajele înainte de a se scufunda în acest mister, există încă o mulțime de actori care nu își primesc meritul datorită acestui ansamblu extins. Benning se simte extrem de irosit ca mama lui Bouc, Euphemia, iar lui Leslie nu i se ofera suficient pentru a fi servitoarea lui Linnet. Cu toate acestea, există oportunități grozave pentru spectacole mai nuanțate să strălucească, așa cum este adevărat cu Salome Otterbourne de la Okondeo, o cântăreață de jazz care atrage atenția lui Poirot și Brand în rolul surprinzător de drept ca Linus, un medic care a fost anterior logodnicul lui Linnet. Dar, printre distribuția secundară, adevărata vedetă este Mackey, o prezență captivantă în fiecare scenă în care se află, un personaj ademenitor și captivant, care este unul dintre cei mai curioși suspecți ai filmului. De la scena de dans de la început până la ultima fotografie, Mackey iese în evidență deasupra acestei mulțimi.

Imagine prin 20th Century Studios

Deși este de așteptat ca un mister de crimă de acest fel să fie cu siguranță întunecat, Moartea pe Nil îmbrățișează pe deplin întunericul acestui tip de povești, o poveste sumbră care nu îmbrățișează întunericitatea acestui whodunit. Pana la sfarsitul Moartea pe Nil, Branagh nu permite publicului său să simtă mândria pe care Poirot o are de obicei în rezolvarea acestui tip de cazuri, deoarece și-a pierdut orice bucurie în inteligența sa cu acest puzzle. Ci mai degrabă, Branagh face publicul să simtă acel dezgust profan de a vedea omenirea în cel mai rău moment. Nu este genul de reacție pe care o aștepți de la un film puzzle plin de stele ca acesta, dar Branagh joacă extrem de bine această concluzie descurajată.

Dar Branagh echilibrează dezolarea poveștii lui Christie cu acest mister captivant pentru a face posibil cel mai bun efort regizoral al lui Branagh de la acțiunea live din 2015. Cenusareasaun alt exemplu de Branagh luând o altă poveste cunoscută și adăugându-i straturi și viață. Moartea pe Nil Poate că a trecut mult timp, dar este unul dintre cele mai atrăgătoare mistere din ultimii ani și un exemplu grozav al modului în care Branagh poate ridica poveștile iconice cu grație și grijă.

Evaluare: B

Moartea pe Nil se deschide în cinematografe pe 11 februarie.Sursa: cinematv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri