11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Cum Peacemaker-ul provoacă crezul protagonistului său

Publicat pe


Împăciuitor, atât serialul, cât și protagonistul său, a fost plin de surprize. Datorită mâinii creative a James Gunn şi un ansamblu ancorat de reprezentaţia tragicomică din John Cena în rolul lui Christopher Smith, ceea ce părea a fi o distracție îndrăzneață prin Universul DC s-a dovedit a fi o călătorie surprinzător de sinceră și bine construită pentru eroul său principal. Cu toate acestea, năzuința este încă intactă și nu atât de intruzivă pe cât s-ar putea crede.

Când Peacemaker a apărut prima dată în Echipa sinucigașăa fost ușor să-l scrieți drept „un nenorocit Căpitanul America” (cuvintele lui Cena.) El s-a lăudat cu abilitățile sale cu armele, s-a dovedit a fi plasat în echipă de Amanda Waller (Viola Davis) pentru a acoperi implicarea guvernului SUA în Proiectul Starfish și a avut o declarație de misiune destul de întunecată: „Prețuiesc pacea din toată inima. Nu-mi pasă câți bărbați, femei și copii trebuie să ucid pentru a o obține. .”

LEGATE: Sfârșitul „Facător de pace” explicat: Prieteni sau pace, care vine mai întâi?


Împăciuitor începe să pună acest crez la încercare chiar în primul episod. După ce a supraviețuit la schimbul de focuri presupus fatal cu Bloodsport (Idris Elba), Smith încearcă să se întoarcă acasă. Cu toate acestea, el este confruntat cu Clemson Murn (Chukwudi Iwuji), care îl constrânge să se alăture Proiectului: Butterfly, o altă misiune operațională neagră centrată pe oprirea unei invazii extraterestre secrete. Unul dintre extratereștri se întâmplă să fie un senator proeminent al SUA, pe care Smith este însărcinat să-l omoare. Cu toate acestea, el ezită când îi vede pe copiii senatorului, ceea ce nu este reacția la care s-ar aștepta de la cineva care a jurat că va ucide pentru a păstra pacea.

Încet, se dezvăluie că experiențele lui Smith în Corto Maltese, mai ales când a fost forțat să-l omoare pe Rick Flagg (Joel Kinnaman), și-au schimbat viziunea asupra vieții. Înainte de moartea sa, Flagg a rostit o declarație care s-a introdus în creierul lui Smith: „Făcător de pace. Ce glumă”. Smith încearcă să-și mascheze nesiguranța cu scuze. El susține că nu poate intra în luptă decât dacă armele lui sunt gravate cu Porumbelul Păcii, același simbol pe care îl poartă pe piept. Smith îi recunoaște mai târziu Emilia Hartcourt (Jennifer Holland) că aceasta este o minciună; tocmai a devenit neliniștit cu jurământul său. Când Vigilante (Freddie Stroma) îl prinde plângând, Smith scrie că își exersează mușchii feței.

O altă revelație îl privește pe tatăl lui Smith, Auggie (Robert Patrick), care a fost cândva ticălosul supremacist alb cunoscut sub numele de Dragonul Alb. Auggie și-a crescut fiul pentru a fi un ucigaș, chiar i-a pus pe Smith și pe fratele său Keith unul împotriva celuilalt, până când una dintre luptele lor l-a făcut pe Keith să sufere o lovitură fatală. Auggie și-a urât fiul de atunci, iar Smith nu și-a revenit niciodată după traumă. Când cei doi ajung în sfârșit la lovituri, Smith îl lovește pe tatăl său, țipând că tot ce s-a întâmplat în viața lui s-a datorat influenței lui Smith mai în vârstă. Și, deși Smith își ucide în cele din urmă tatăl, Auggie se întoarce ca o figură fantomatică care, fără îndoială, îl va bântui pe fiul său în episoadele viitoare ale serialului.

1646693585 376 Cum Peacemaker ul provoaca crezul protagonistului sau.5

Ceea ce îl ajută pe Smith să-și depășească problemele cu tatăl său este legătura sa cu membrii echipei sale, inclusiv Hartcourt, John Economos (Steve Agee) și Leota Adebayo (Danielle Brooks). Ei se leagă în timpul unui raid la o fabrică de hrănire pentru fluturi și reușesc să depășească mai multe obstacole, inclusiv Adebayo fiind spion pentru mama ei Amanda Waller. Hartcourt face un pas pentru a fi lider, Adebayo își îmbrățișează jobul. Economos își primește chiar momentele în centrul atenției când îl învinge pe Judomaster (Nut Le) și o gorilă posedată de fluturi. Într-un fel, echipa lui Smith este mai mult o familie pentru el decât tatăl său.

Smith este în cele din urmă abordat de liderul Butterfly, care a preluat corpul detectivului Sophie Song (Annie Chang). Ea îi spune că Fluturii au scăpat de planeta lor natală după ce aceasta a fost distrusă și că scopul lor final este să cucerească Pământul pentru a-l salva de tendințele autodistructive ale umanității. Ea dezvăluie, de asemenea, că au făcut un jurământ de a avea pace cu orice preț – ceea ce îl zguduie pe Smith până la capăt. Smith ucide vaca Fluturilor, o larvă uriașă care secretă singura hrană pe care o pot mânca. Când Adebayo întreabă de ce a făcut-o, el răspunde că nu a suportat să-și vadă echipa rănită. În cele din urmă, a găsit o modalitate mai bună de a păstra pacea.Sursa: cinematv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri