23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Cum va proceda Academia Americană de Film în cazul incidentului cu Will Smith?

Publicat pe


După șocul inițial, când Will Smith i-a tras o palmă lui Chris Rock pe scena Galei Oscar, Academia Americană de Film dorește să treacă la măsuri, și vom vedea dacă actorul din King Richard va avea parte de repercusiuni după gestul său violent.  Comitetul de conducere și membrii Academiei s-au întrunit pentru a vota, scrie THR.

Chiar și la mai multe zile după cea de-a 94-a gală a Oscarurilor, pălmuirea lui Chris Rock datorită unei glume neinspirate legate de soția lui Will Smith rămâne încă ceva aproape „ireal”, scrie publicația hollywoodreporter.com (THR). Poate termenul folosit de THR nu e cel mai potrivit, dar gestul clar a dat de gândit Academiei de Film.

„E un exemplu atât de prost pentru public, și a făcut de rușine Academia…”

Reacțiile nu s-au lăsat așteptate. Roger Ross Williams, un membru din conducere de culoare care a trecut printr-un incident violent pe scenă în 2010 cu un producător nemulțumit, spunea: „M-a deranjat cu adevărat. Am plâns când s-a întâmplat. Gestul alimentează  niște prejudecăți referitoare la negri, și mă doare să știu că este exact ce unii vor să vadă. Rezolvați-o în altă parte, nu pe scenă!”Deși publicul larg și membrii au cerut Academiei să ia acțiune mai mult decât printr-o simplă declarație că „nu aprobă violența”, așa cum spunea inițial pe 28 martie, consiliul de conducere ar fi avut o întâlnire de urgență cu o zi mai târziu, după care au dat o declarație în care spuneau: „Academia condamnă gestul dl. Smith” și că „a început o evaluare formală în jurul incidentului”. La scurt timp după aceasta, întregul consiliu a fost convocat pentru 30 martie.

După Oscaruri, Lynette Howell, alt membru din conducere, care a semnat co-producția în 2020, susținea „M-am trezit cu o stare de rău. Mă gândeam: Doamne, chiar s-a întâmplat? Toată lumea trebuie să evalueze situația. Știți, nu se încheie azi. Toți trebuie să fie calmi, și să avem o reacție oficială…”

Și membrii obișnuiți ai Academiei au propriile păreri despre ceea ce s-a întâmplat și despre ce trebuie făcut mai departe. Sid Ganis, fost președinte, susține că nu e treaba consiliului director să îl sancționeze pe Smith: „Cred că vorbim de doi bărbați care au avut o dispută, ceva între ei, nu e vorba de Academie, nu e vorba de vreunul dintre noi”, a susținut el.

Alți membri nu sunt de acord, susține actrița Rutanya Alda: „Cred că paza trebuia să îl dea afară în loc să îl lase să stea jos și să îl înjure pe Chris Rock”, a susținut ea. „Altcineva trebuia să facă oficiul pentru Smith și să ia premiul în numele lui. De ce a fost lăsat? Academiei i-e frică să se impună în fața celebrităților? Smith a apărut ca un necioplit și regret că am votat cu el. A schimbat tonul întregii seri. Niciodată nu voi mai vota pentru el. E un exemplu atât de prost pentru public, și a făcut de rușine Academia…”

Un membru specialist în sunet adaugă: „Indiferent cum ne simțim legat de gluma lui Chris Rock, sau dacă Will Smith avea vreun drept să `își apere soția`, a fost o agresiune care nu poate scăpa nepedepsită. Atunci când un actor sau oricine altcineva spune ceva ce nu îți place, nu e acceptabil să faci așa ceva…”

Unul dintre lucrurile pe care le-a cerut publicul este revocarea Oscarului pentru cel mai bun actor primit de Smith, un lucru care aproape sigur nu se va întâmpla, considerând că până și Weinstein și Roman Polanski s-au bucurat în continuare de Oscarurile primite (Nu în ultimul rând pentru că Academia nu are o procedură de revocare a Oscarului). Un fost membru al Academiei spune: `Nu poți retrage un Oscar. Nu este corect. Dar dacă i se revocă statutul de membru? Poate. Îi spunem că nu poate prezenta gala de anul viitor? Poate. Dar îi pasă dacă nu o prezintă? Nu cred.”

Smith a părut cuprins de remușcări în discursul de premiere, înecându-se cu lacrimi și sperând că Academia îl va reinvita, comentează THR. Timpul o va spune.Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri