22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Dakota Johnson: „Hitchcock a fost un tiran. Când mama era mică, i-a trimis de Crăciun o păpușă cu chipul bunicii, așezată într-un sicriu minuscul”

Publicat pe

Articol publicat 02 iulie 2022

Dakota Johnson a făcut noi dezvăluiri, într-un interviu cu Vanity Fairy, despre „tiranul” Alfred Hitchcock, regizorul care făcuse o adevărată obsesie pentru bunica ei, celebra actriță Tippi Hedren, căreia „i-a distrus cariera pentru că i-a refuzat avansurile sexuale”.

Vedeta din „Fifty Shades Of Grey”, în vârstă de 32 de ani, a povestit un incident tulburător, când într-un an, de Crăciun, Hitchcock i-a trimis mamei ei, Melanie Griffith, pe atunci doar o copilă, o păpuşă cu chipul lui Tippi Hedren, aflată într-un sicriu.

„Este alarmant, înfricoșător și, într-adevăr, foarte trist ca o fetiță să primească așa ceva. De-a dreptul înfricoșător”, a spus Johnson despre „cadoul” tulburător.

Dakota Johnson și bunica ei, Tippi Hedren, la premiera ‘Suspiria’, în 2018. Profimedia

Hitchcock, care a murit în 1980, la vârsta de 80 de ani, era atât de obsedat de Hedren, încât a amenintaț-o că o va distruge, după ce aceasta i-a refuzat avansurile.

 „Ceea ce s-a întâmplat cu bunica mea a fost îngrozitor, pentru că Hitchcock era un tiran. Era talentat, prolific și important din punct de vedere artistic, dar puterea poate otrăvi oamenii.”

 „Când mi-a spus că mă va ruina, i-am spus doar să facă ceea ce crede că trebuie să facă. Am ieșit pe ușă și am trântit-o atât de tare încât m-am uitat înapoi să văd dacă mai era în balamale”, a dezvăluit chiar Hedren, într-un interviu din 2017 pentru Variety.

Obsesia regizorului lui a ajuns chiar și pe ecrane, în filmul din 2012 „The Girl”, cu Toby Jones jucându-l pe Hitchcock și Sienna Miller interpretând-o pe Hedren.

„A fost o actriță uimitoare și el a împiedicat-o să aibă o carieră” , a mai spus acum Johnson.

„Hitchcock i-a distrus cariera pentru că nu a vrut să întrețină relații sexuale cu el, a terorizat-o. Și nu a fost niciodată tras la răspundere pentru asta”, a povestit Dakota Johnson într-un inteviu anterior.

Tippi Hedren (92 de ani) a jucat în filmul lui Alfred Hitchcock, „The Birds and Marnie”.Sursa: www.filmnow.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri