4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Meryl Streep, despre actorul ei preferat, Robert De Niro: Pur și simplu m-a uluit în „Mean Streets”. De atunci mi-am dorit să fiu la fel de bună ca el. Farul meu vreme de 50 de ani

Publicat pe

Articol publicat 27 septembrie 2022

Meryl Streep le-a privit mereu cu admirație pe Barbara Stanwyck și Vanessa Redgrave, dar cel mai des nominalizată actriță la premiile Oscar l-a numit acum pe Robert De Niro „farul meu vreme de 50 de ani” și a dezvăluit că și-a dorit să ajungă la fel de bună ca el în cinematografie, după ce i-a privit jocul actoricesc din „Mean Streets”, scrie IndieWire. 

În timp ce l-a onorat pe De Niro, colegul ei din „Deer Hunter”, pentru întreaga carieră, la cea de-a 65-a aniversare a galei „A Celebration of Film”, în cadrul Centrului Harry Ransom de la Universitatea Texas din Austin, Streep și-a amintit cum inițial a crezut că Robert era un „non-actor” din sud în filmul lui John D. Hancock din 1973, „Bang the Drum Slowly”.

„Ne-am gândit că trebuie să fi cercetat Appalachia pentru a-l găsi pe acest tip”, a spus Streep, potrivit The Hollywood Reporter, înainte de a-l vedea pe De Niro două luni mai târziu în „Mean Streets” regizat de Martin Scorsese și de a rămâne uimită de abordarea lui ca actor. 

Robert De Niro, Meryl Streep. Profimedia

„El e tipul, este același puști”, s-a gândit Streep atunci. „Și nu doar că nu este lent. Este un golan din New York. Este absolut răutăcios, acest tip inteligent de pe stradă care vorbește atât de repede, am fost uimiți. Am cercetat creditele de la finalul filmului și i-am văzut numele. Am spus: O, Doamne! Este italian. Este Robert De Niro. Este actor. Pur și simplu m-a uluit.”

Robert De Niro a inspirat-o pe Meryl Streep să devină cea mai bună variantă a ei: El a fost farul meu timp de 50 de ani

Streep a continuat: „De-a lungul anilor, oamenii m-au întrebat mereu: ‘Ce actriță admiri cel mai mult? Ce carieră de actriță ai vrea să emulezi?’. Dar, într-adevăr, a doua oară când l-am văzut pe Robert De Niro, mi-am spus: La acest nivel vreau să fiu. Asta vreau să fac. Și vreau să fac meseria asta cu angajamentul, pasiunea, priceperea și frumusețea pe care el le aplică. Și el a fost farul meu timp de 50 de ani.”

Meryl a lăudat „puterea seismică” a lui De Niro în ceea ce privește determinarea și loialitatea. 

Meryl Streep, Robert De Niro (2)
Meryl Streep, Robert De Niro în „Falling in Love”. Profimedia

Meryl Streep: Robert este și va fi mereu acolo pentru mine

„Este un bărbat a cărui prezență în viața mea timp de 40 de ani a fost o constantă consolantă”. „Nu îl văd foarte des. Nu discutăm. Dar știu că, fără îndoială, este și va fi mereu acolo pentru mine. Este un om care trăiește prin loialitatea față de idealurile sale, față de țara sa, față de oamenii pe care îi iubește.”

Der Liebe verfallen
Meryl Streep, Robert De Niro în „Falling in Love”. Profimedia

Centrul Harry Ransom este o bibliotecă și un muzeu de cercetare umanistă care găzduiește arhiva personală a lui De Niro începând din 2006. În acest an, a fondat Expoziția de Film De Niro, pentru a-l onora pe actorul din „Amsterdam”.

Streep și De Niro au jucat împreună în „The Deer Hunter”, în „Falling in Love”și în „Marvin’s Room”.

Voyage au bout de l enfer
The deer hunter. 1979. Robert de Niro
Meryl Streep. ProfimediaSursa: www.filmnow.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri