17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Persoanele de culoare au ținut cinematografele „pe linia de plutire” în America, se vede …

Publicat pe


Majoritatea vânzărilor din bilete în Statele Unite, pentru șase dintre primele 10 filme au fost făcute de către persoane de culoare, așa cum declară ultimul raport al UCLA pe tema diversității rasiale, scrie hollywoodreporter.com.

La ora actuală, la 42,7%, persoanele de culoare încă reprezintă o minoritate în Statele Unite, și cu toate astea aceștia reprezintă majoritatea cumpărătorilor de bilete pentru majoritatea filmelor cu încasări mari din 2021. În primul raport din 2022, cercetătorii UCLA Darnell Hunt și Ana-Christina Ramon au tras concluzia că șase dintre primele 10 filme ale anului au avut parte de un public, în majoritate, de culoare (inclusiv filmul Spider-Man: No Way Home, pentru care 60% cumpărători de bilete au fost persoane de culoare) dar și două dintre filmele din top 10- Vivo de pe Netflix și Coming 2 America de la Amazon.

60% dintre cumpărătorii de bilete la Spider-Man: No Way Home au fost persoane de culoare…

„Ori de câte ori este un film reușit care a depășit așteptările sau a doborât recorduri, 53% până la 60% din publicul primului weekend au fost persoane de culoare”, declara Ramon. „Oamenii și-au riscat viață în pandemie ca să meargă la film. Pentru persoanele de culoare și pentru latino-americani, sălile de cinema ofereau o variantă în timp ce restul era închis. Într-un fel, persoanele de culoare au ținut cinematografele pe linia de plutire în anii trecuți”, a mai declarat cercetătorul.

„Studiourile trebuie să îi considere ca un fel de investitori, și – ca investitori – trebuie să primească ceva înapoi, ca reprezentare”, a fost concluzia declarației făcute de cercetători.

Analizând cazul actorilor cu cele mai mari încasări în 252 de filme în limba engleză în 2021 (inclusiv topul 200 al filmelor cu cele mai încasări), noul studiu arată că persoanele de culoare au o reprezentare proporțională pe ecran (43,1%) dar nu și ca regizori (30,2%) sau scenariști (32,3%).

Un procentaj de 31% dintre filmele de anul trecut au avut distribuții mixte, cu 50% actori erau de culoare, față de acum un deceniu, atunci când 51,2% dintre filme erau cu peste 90% personaje albe.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri