8.2 C
București
joi, 24 noiembrie 2022

Primele reacții la Black Adam sunt aici!

Publicat pe


Black Adam se lansează în cinematografele noastre pe 21 octombrie si e primul film cu potențial de blockbuster de la Bullet Train al studiourilor Sony încoace. Primele cronici ale filmului au fost publicate, iar noi prezentăm mai jos cele mai importante opinii legate de film.

Într-o cronică oarecum favorabilă filmului, scrisă pentru Variety, criticul Peter Debruge a tras concluzia că „întregul scop al filmului este acela de a-i da lui Black Adam o introducere pompoasă, în ideea că în curând va apărea și un adversar demn de el”.

Alți critici au fost mai puțin atrași de povestea de origine a personajului, deși unii au subliniat că interpretarea lui Johnson e punctul forte al filmului. „Black Adam marchează primul film cu supereroi al lui Johnson – o sarcină pentru care fizicul impunător și aspectul atrăgător al actorului sunt elemente cheie”, mai scrie Debruge.

Într-o recenzie pe o notă pozitivă, Peter Bradshaw de la The Guardian relata că „statura masivă, capul imens și umorul sec fac din el un supererou ideal”.

Scriind pentru The Hollywood Reporter, criticul de film John Defore observa interesul actorului pentru Black Adam, scriind că „proiectul său de suflet face un serviciu personajului, pregătindu-l pentru niște aventuri viitoare, sperăm mai puțin previzibile decât acestea de acum”.

„Statura masivă, capul imens și umorul sec fac din el un supererou ideal”…

Într-o cronică pentru IGN, Joshua Yehl a dat „note mari” lui Johnson pentru faptul că „l-a făcut pe Black Adam al său la fel de dur și de impunător ca în benzile desenate”. Totuși, a criticat filmul pentru că este „umplut cu personaje care nu primesc atenție și cu scene de acțiune repetitive, până în punctul în care tema filmului, pe jumătate dezvoltată, despre ce anume înseamnă să fii erou, se pierde în zgomotul de fundal”.

Criticul David Fear de la Rolling Stone scrie că „nici măcar plăcerea de a-l vedea pe Johnson intrând într-un tipar al blockbusterelor pe care pare făcut să le domine nu poate compensa cât de generic, fad și incoerent este filmul”.

Pentru The Wrap, Alonso Duralde descrie filmul drept „antiteza filmului de divertisment” și l-a etichetat drept „cel mai confuz, din punct de vedere vizual, film dintre toate poveștile cu supereroi ale marilor studiouri, cu o grafică CG care este neatractivă în mod agresiv, iar montajul la foc continuu forțează fiecare scenă de luptă”.

Criticul Indiewire David Ehrlich și-a început cronica cu întrebarea „Ce se întâmplă când starul de Hollywood cel mai puțin deschis la risc se întâlnește cu genul de film cel mai puțin deschis la risc?” Răspunsul său: Exact ceea ce vă așteptați. Dar mai rău.”

Criticul de la ScreenCrush Matt Singer a descris filmul drept „relativ mediocru” scriind că „rulează ca un produs făcut la comandă pentru a îmbunătăți DC Extended Universe, aflat în declin, cu un star renumit și cu o serie de noi eroi pregătiți pentru filme viitoare. După două ore de vizionare care nu este plăcută, veți vedea clar direcția viitorului cinematografic pentru DC – și veți avea mai puțin interes pentru el”.

Sinopsisul oficial al Black Adam stipulează că, în vechiul Kahndaq, lui Teth Adam i-au fost dăruite puterile absolute ale zeilor. După ce le-a folosit pentru a se răzbuna, a fost închis, devenind Adam Întunecatul. Aproape 5.000 de ani au trecut de atunci și Adam Întunecatul a trecut de la om, la mit, la legendă. Odată eliberat, forma sa unică de justiție, născută din furie, este contestată de eroii moderni care formează Societatea Justiției: Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher și Cyclone. Dwayne Johnson joacă alături de Aldis Hodge (City on a Hill, O noapte în Miami) în rolul lui Hawkman, Noah Centineo (Tuturor băieților pe care i-am iubit) ca Atom Smasher, Sarah Shahi (Sex/Life, Oră de Vârf 3), Marwan Kenzari (Crima din Orient Express, Mumia), Quintessa Swindell (Voyagers, Trinkets) ca Cyclone, Mo Amer (Mo, Ramy) , Bodhi Sabongui (A Million Little Things) și Pierce Brosnan (franciza Mamma Mia! și James Bond) în rolul Doctorului Fate.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri