28.6 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022

Reacții la The Sandman: cronicarii de film îl consideră unul dintre cele mai bune seriale …

Publicat pe


Unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului 2022 a sosit: Sandman este acum disponibil pe platforma de streaming Netflix. Serialul, inspirat de romanul grafic semnat de către Neil Gaiman, întotdeauna a fost considerat imposibil de adaptat pe micul ori marele ecran. Totuși, așa cum consideră o serie de cronici care au apărut odată cu premiera, serialul nu doar că merită urmărit, dar este și unul dintre cele mai bune ale anului. Sandman are o amplă distribuție printre care se numără și stele ale cinematografului: Tom Sturridge, Boyd Holbrrok, Jenna Coleman și Gwendoline Christie.

Așa cum anunță Netflix, acțiunea din The Sandman este după cum urmează: „După ani de întemnițare, Morpheus – Regele viselor – pornește într-o călătorie prin lumi diferite pentru a găsi ceea ce i s-a furat și pentru a-și recupera puterea.”

Iată ceea ce spun criticii…

The Guardian notează că unul dintre episoade este cel mai bun lucru pe care îl puteți urmări anul acesta și iată de ce: „Această sumbră adaptare a benzilor desenate, cu tușe groase, este de-a dreptul opulentă, și dovedește o profunzime emoțională aproape de neegalat în poveștile fantasy. Ar putea face deliciul atât al fanilor cât și al nou-veniților.

Cronica de patru stele de la Empire spune: „Cu atenția sa pentru materialul original, cu distribuția impresionantă și cu simțul de a construi lumi întregi care cere sezoane noi, Sandman cu siguranță suprinde materialul original al viselor.”

IGN susține că este „pe cât de fidel pe cât o adaptare” poate fi, anunțând: „The Sandman este tot ceea ce fanii de oricând își puteau dori de la o adaptare. Tom Sturridge este într-adevăr eteric în rolul lui Dream (Vis) și colegii de platou țin cu ușurință pasul cu el.”

The Standard în schimb notează că „cei care nu sunt fani de fantasy vor avea dificultăți în a intra în atmosfera filmului, în timp ce aceia care nu au crescut cu benzile desenate vor mai avea nevoie de încă câteva episoade pentru a se lămuri cu privire la folclorul care defilează prin fața lor.” Totuși tonul este laudativ și continuă „Această ecranizare somptuoasă a benzilor desenate ale lui Neil Gaiman este o sărbătoare vizuală, și un cufăr cu comori al poveștilor care se cer descoperite.”

Polygon este mai echilibrat spunând: „The Sandman de la Netflix, fidel cum este, rămâne o adaptare care are colțurile rotunjite, un fantasy întunecat care nu este într-atât de întunecat precum pare, o fabulă care explică prea multe.”

Nici The Av Club nu este cu totult impresionat, notând că adaptarea este fidelă dar „nu surprinde magia” din cărți. Per ansamblu cronicile sunt favorabile și considerând bogăția de material cu care lucrează Netflix, vorbim de un serial care ar trebui să ruleze fără întrerupere.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri