31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Sebastian Stan Star în film despre o întâlnire îngrozitoare

Publicat pe


S-au spus multe când vine vorba de tărâmul întâlnirilor moderne. Romantismul este moartă, dragostea este fabricată, oamenii își pun o persoană. Mulți tânjesc după „vechile vremuri” de a da peste cineva la un bar sau o petrecere sau, în cazul Noei, la băcănie. Noa (Daisy Edgar-Jones) este tânărul tău obișnuit care încearcă să navigheze astăzi pe scena întâlnirilor. Între trecerea directă pe Chads care comentează cum ar trebui să încerce să poarte rochii și acceptarea faptului că a trăi singură viața ar putea fi o alternativă mai bună, găsirea iubirii este o luptă.

Intră Steve (Sebastian Stan). Fermecător, amuzant și incontestabil fierbinte, el pare a fi pachetul perfect. Nu numai că este un chirurg plastician impresionant, dar nu este legat de rețelele de socializare și pare să fie în regulă să cunoască pe cineva în mod demodat. Cei doi se ciocnesc unul de celălalt pe culoarul cu produse alimentare al unui magazin alimentar, iar restul este, după cum se spune, istorie. După întâlnire, drăguț, merg la o întâlnire înainte de a se arunca în pat pentru o legătură. În curând, o duce într-o cabană din pădure pentru o evadare care pare a fi sfârșitul perfect pentru o comiție romantică.

Cu excepția, în timp ce Proaspăt are atât elemente de romantism, cât și de comedie, este cel mai ferm plasat în categoria horror și ia o întorsătură foarte bruscă pentru eroul nostru, Noa. Ceea ce pare a fi curtarea perfectă se transformă în relația de coșmaruri. Într-o poveste despre control, dominație și consum, regizor Peștera Mimi oferă o nouă întorsătură interesantă a unei povești familiare.

LEGE: Sebastian Stan în „The 355”, următoarea sa apariție în MCU și de ce îi va plăcea întotdeauna lupta în trei în „Civil War”

Există multe elemente ale Proaspăt care cu greu se potrivesc cu numele său. Tropul unui tip fermecător devenit ucigaș întortocheat este o poveste la fel de veche ca timpul și orice pasionat de crime adevărate știe că ficțiunea are adevăr. Preluarea epuizării romantismului modern este la fel de cunoscută; Majoritatea sitcom-urilor și dramei de astăzi au ceva de spus despre pericolele și supărările din Tinder, Hinge și Bumble. Chiar și adevăratele motive și înclinații ale lui Steve au fost explorate cu groază, deși dezvăluirea este destul de surprinzătoare.

Cu toate acestea, Cave ia aceste elemente familiare și le amestecă într-un mod care se simte… proaspăt. Camera este cinetică, deoarece urmărește un Steve ticălos, dar oarecum maniac, care se balansează încoace și încolo. Se îndreaptă înainte și înapoi între evenimentele care se petrec în prezent și cele din viitorul apropiat. Rareori este evident sau deranjant, dar atunci când Cave vrea să știi că face o declarație, o spune cu voce tare. Această direcție este susținută de Lauryn Kahnscenariul plin de spirit al lui. Umorul este plin de jocuri de cuvinte, dar nu într-un fel de tată la grătar, este extrem de întunecat și, totuși, nu poți să nu o scutești de un chicotit. Noa și Steve sunt amuzanți împreună și, deși Steve este în mod clar un psihopat, Stan este nebun de plăcut de urmărit. Îi place cu adevărat fiecare rând odată ce masca se desprinde și este capabil să îmbrățișeze cine este cu adevărat în fața Noei.

Edgar-Jones este impresionant și, pe măsură ce miza crește, la fel crește și jocul pisica și șoarecele dintre ea și Steve. Pe măsură ce ea formulează un plan, Edgar-Jones adaugă straturi performanței ei. Uneori, este greu de spus care este adevărul și ce nu, ceea ce alimentează atât temele filmului, cât și impresionantul talentului ei.

Dar, Proaspăt nu este lipsit de defecte. Da, filmul reînnoiește tropi familiare și, ca bonus suplimentar, are o coloană sonoră ciudată perfectă. Dar, spre al treilea arc, se clătește puțin. Proaspăt funcționează cel mai bine atunci când nu încearcă să facă în mod deschis o declarație. Pierde din subtilitate în favoarea momentelor victorioase și este păcat pentru că dacă acele bucăți de grăsime ar fi tăiate, publicul ar putea totuși să pună cap la cap mesajul. Proaspăt este o alegorie, ceea ce înseamnă că necesită o oarecare gândire ulterioară și contemplare, scoțând în evidență degradările evidente de la inteligență.

Pentru primul film al lui Cave, Proaspăt este încă extrem de plăcut. Conceptul este un vehicul nou interesant pentru o învârtire a unor tropi bine uzați, oferindu-le un lifting pentru publicul de astăzi. Dacă acesta este doar începutul, atunci viitorul pare luminos.

Evaluare: B+

Proaspăt a avut premiera la Sundance săptămâna aceasta și este programat să fie lansat pe Hulu pe 4 martie.Sursa: cinematv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri