5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Shakira va avea parte în Spania de un proces de evaziune fiscală

Publicat pe


Un judecător spaniol a aprobat, marți, un proces pentru starul de muzică pop Shakira pentru acuzații de evaziune fiscală, scrie hollywoodreporter.com. Procurorii spanioli au acuzat-o pe cântăreață în 2018 că nu a plătit 14,5 milioane de euro în taxe pe venitul dintre 2012 și 2014. Procurorii cer o sentință de opt ani de închisoare plus o amendă piperată în cazul în care cântăreața va fi găsită vinovată.

Shakira, de 45 de ani, a refuzat ofertele de înțelegere amiabilă. Agenția ei de PR susține că aceasta a plătit deja toate datoriile plus alte 3 milioane de euro dobânzi. Data procesului încă nu a fost stabilită.

Procurorii susțin că Shakira ar fi trebuit să plătească taxe în Spania, din moment ce avea reședința fizică acolo, chiar dacă în acel moment oficial avea reședința în Bahamas. Shakira, de origine columbiană, pe numele complet Shakira Isabel Mebarak Ripoll, a avut legături cu Spania încă de pe când artista a avut o relație cu jucătorul spaniol de fotbal Gerard Pique. Cei doi au doi copii împreună și au locuit la Barcelona, până la încheierea, de curând, a relației lor de 11 ani.

Recent, Spania a luat măsuri inclusiv la adresa jucătorilor de fotbal Lionel Messi și Cristiano Ronald care nu și-au plătit taxele. Ambii au fost găsiți vinovați dar au evitat pedeapsa, pe baza unei dispoziții în lege care permite judecătorilor suspendarea pedepselor sub doi ani de închisoare.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri